ενεχυροδανειστήριο logo

Rolex Hulk ή Kermit, ποια είναι η καλύτερη πρόταση επένδυσης;

Όταν μιλάμε για τα ρολόγια της Rolex, τα μοντέλα Hulk και Kermit είναι εξίσου διάσημα, αλλά και περιζήτητα. Όμως αν μπορείτε ή επιθυμείτε να αγοράσετε μόνο ένα από τα δύο μοντέλα, πώς μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ του Rolex Hulk ή του Rolex Kermit;

Για να σας διευκολύνουμε στην απόφασή σας, αναλύσαμε όλες τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο επώνυμων πράσινων μοντέλων της Rolex, για να σας βοηθήσουμε, βάσει των χαρακτηριστικών τους, να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Αρχικά, καλό θα είναι να δούμε ένα σύντομο ιστορικό του κάθε ρολογιού:

Rolex Hulk, reference number 116610LV

ROLEX-SUBMARINER-HULK-REF.-116610LV

Το Hulk έκανε το ντεμπούτο του το 2010 στο Baselworld Watch and Jewellery Show, την παγκόσμια εμπορική έκθεση της διεθνούς βιομηχανίας ρολογιών, κοσμημάτων και πολύτιμων λίθων, που διοργανώνεται κάθε άνοιξη στην πόλη της Βασιλείας της Ελβετίας, στο Messeplatz. Αντικατέστησε την παλαιότερη επετειακή έκδοση του Submariner που κυκλοφόρησε το 2003.

Οι θαυμαστές της Rolex δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως και αυτόματα στον ολοπράσινο συνδυασμό καντράν και στεφάνης, αλλά το Hulk απέκτησε γρήγορα πολλούς πιστούς θαυμαστές.

Το όνομα Hulk που του δόθηκε ήταν προφανές, δεδομένης της θρυλικής σκληρότητας του Submariner σε συνδυασμό με το εμβληματικό πράσινο χρώμα του.

Rolex Kermit, Αναφορά 16610LV

rolex submariner kermit 16610lv

Πριν από το Hulk, υπήρχε tο Kermit. Το Rolex Kermit κυκλοφόρησε στην 50η επέτειο του Submariner. Έχοντας μια φανταχτερή νέα πράσινη στεφάνη προσέλκυσε αμέσως τους ακόλουθους της Rolex.

Τα Submariner δεν ήταν πλέον η κορυφή της διαχρονικής παράδοσης. Το Kermit εισήχθη για όσους επιθυμούσαν κάτι περισσότερο, κάτι πιο έντονο και δυναμικό. Αυτοί οι νέοι οπαδοί της Rolex είχαν σκοπό να σπάσουν τα καλούπια και να βγουν έξω από το κουτί.

Σχετικό Άρθρο: 6 τρόποι να ξεχωρίσετε το αυθεντικό Rolex από την απομίμηση

Ομοιότητες Rolex Hulk και Kermit

Είναι εύκολο να συγχέουμε αυτά τα δύο μοντέλα Rolex. Και τα δύο μοντέλα Rolex Hulk και Kermit μοιράζονται κάποια συγκεκριμένα και βασικά χαρακτηριστικά:

  • Είναι και τα δύο submariner.
  • Εμβληματική πράσινη απόχρωση.
  • Oyster μπρασελέ.
  • Kίνηση διαμετρήματος 3135
  • Θήκη 40 χιλιοστών.
  • Όμοιες βαθμολογίες βάθους (300 μέτρα ή 1.000 πόδια).
  • Ιδιαίτερα αυξημένες αξίες μεταπώλησης.

Σχετικό Άρθρο: Τα 4 πιο δημοφιλή και διάσημα ρολόγια Rolex όλων των εποχών

Αξιοσημείωτες διαφορές Hulk και Kermit.

rolex hulk vs kermit

Πρώτον και βασικότερο, η στεφάνη είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά σε αυτά τα μοντέλα. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά στο χρώμα και το υλικό κάθε μοντέλου.
Το Kermit διαθέτει ένα ανθεκτικό στη διάβρωση πλαίσιο από ανοξείδωτο χάλυβα 904L σε μια πράσινη απόχρωση του δάσους, θα μπορούσαμε να πούμε.
Από την άλλη πλευρά, το Hulk ήταν εφοδιασμένο με ένα πλαίσιο Cerachrom. Το χρώμα είναι πιο πλούσιο και ένα πιο σμαραγδένιο πράσινο σε σύγκριση με ένα Kermit.
Το Cerachrom είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικό και δεν γρατσουνίζεται εύκολα και δεν ξεθωριάζει τόσο γρήγορα όσο το ατσάλι που χρησιμοποιείται σε παλαιότερα μοντέλα στεφάνης (όπως το Kermit). Επιπλέον, η Rolex χρησιμοποιεί πλατίνα για όλους τους δείκτες και τους αριθμούς στο πλαίσιο του Cerachrom.

Ακολουθεί το καντράν. Είναι εύκολο να δεις τις διαφορές στο χρώμα του καντράν, αλλά πηγαίνει ακόμα πιο βαθιά από την ίδια την απόχρωση.
Το καντράν του Hulk είναι το ίδιο εμφανές πράσινο που φαίνεται στη στεφάνη. Αλλά στην επιφάνεια του καντράν του Hulk έχει δοθεί ένα φινίρισμα «ηλιοφάνειας» και όχι απλώς ένα απλό γυαλιστερό φινίρισμα.
Το καντράν του Kermit είναι απλό, γυαλιστερό μαύρο.

Το Hulk και το Kermit διαθέτουν και τα δύο θήκη 40 mm, αλλά το Hulk φαίνεται στον καρπό σαν να είναι πολύ μεγαλύτερο. Αυτό συμβαίνει επειδή στο μοντέλο Rolex Hulk έγινε μια αναβάθμιση. Διαθέτει τη «Rolex Super Case» που σημαίνει ότι έχει σημαντικά ευρύτερες ωτίδες και προστατευτικά κορώνας. Ενώ η διάμετρος της θήκης παραμένει η ίδια, οι νέες αναλογίες της εφαρμοσμένης Super Case δίνουν στο Hulk μια πιο χοντρή και πιο γωνιακή εμφάνιση.

Τέλος, τα μπρασελέ σε κάθε μοντέλο είναι τεχνικά τα ίδια(Oyster), αλλά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Το μπρασελέ του Hulk διαθέτει εντελώς συμπαγείς συνδέσμους και επεξεργασμένο κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock με σύστημα επέκτασης Glidelock. Αυτό επιτρέπει στο βραχιόλι να ρυθμίζεται άμεσα σε βήματα των 2 mm (έως περίπου 20 mm) χωρίς τη χρήση εργαλείων.
Ωστόσο, το βραχιόλι του Kermit διαθέτει το κλασικό κούμπωμα Oysterlock.

Σχετικό Άρθρο: Ρολόγια Rolex: 9 πράγματα που δεν γνωρίζατε

Ποια είναι η καλύτερη επένδυση;

 

rolex hulk submariner green dial and bezel 116610lv

Και τα δύο μοντέλα έχουν διακοπεί, επομένως η αξία μεταπώλησής τους συνεχίζει να ανεβαίνει, καθώς, πλέον, τείνουν να είναι συλλεκτικά. Υπάρχει συνήθως μια τεράστια λίστα αναμονής για οποιοδήποτε από τα δύο μοντέλα.

Η παραγωγή του Kermit διακόπηκε το 2010, καθώς το αντικατέστησε ο Hulk. Ως εκ τούτου, οι τιμές μεταπώλησης παρουσίασαν ανοδική τάση για το Kermit. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι, όταν το Kermit ήταν ακόμα στην παραγωγή, κόστιζε περίπου 5.000 δολάρια Αμερικής. Όταν σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2010, υπήρξε μια μικρή αύξηση στην τιμή του στην αγορά μεταχειρισμένων. Τώρα, ένα ρολόι Rolex Kermit με αυθεντικό κουτί και πιστοποιητικά αυθεντικότητας εκτιμάται στα 20.000-25.000 δολάρια Αμερικής. Το μοντέλο Hulk σταμάτησε όταν στα Submariners τοποθετήθηκε θήκη 41 mm, αντί για θήκη 40 mm, το 2020.

Μπορούμε να πούμε πως η επιλογή σίγουρα εξαρτάται και από τις προσωπικές προτιμήσεις. Το Kermit τείνει να προσελκύει τους πιο παραδοσιακούς συλλέκτες, ενώ οι σύγχρονοι γνώστες της Rolex ελκύονται περισσότερο από το Hulk.

Τόσο το Hulk όσο και το Rolex Kermit είναι ανώτερα μοντέλα ρολογιών που θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν σε αξία και τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή εδώ και και τα δύο θα συνεχίσουν να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διατήρηση, αλλά και την αύξηση της επένδυσης, καθώς αναμένεται, χρόνο με τον χρόνο, η αξία τους να συνεχίσει να ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

Ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε το δικό σας Rolex Hulk ή Kermit; Ή κάποιο άλλο μοντέλο Submariner; Στο Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο μπορείτε να βρείτε όποιο μοντέλο ρολογιού θέλετε, πάντα με τα απαραίτητα έγγραφα αυθεντικότητας. Οι έμπειροι εκτιμητές μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιθυμία σας. Καλέστε μας σήμερα στο 210-52-21-418 και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.