ενεχυροδανειστήριο logo

4 Δουκάτα Χρυσά Αυστρίας τιμή

4 Δουκάτα Χρυσά Αυστρίας

Το χρυσό νόμισμα 4 δουκάτα είναι ένα αναμνηστικό νόμισμα, όπως και το χρυσό νόμισμα 1 δουκάτο. Αυτά τα αυστριακά νομίσματα, όλα τιμούν τη μνήμη του αυτοκράτορα Franz Joseph I που πέθανε το 1916. Γι’ αυτό και τα χρυσά νομίσματα των 4 δουκάτων που εκδόθηκαν μετά το 1915 είναι αντίγραφα των αρχικών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε όλα αυτά τα αυστριακά χρυσά νομίσματα εμφανίζεται το έτος 1915 χωρίς να έχει σημασία ποια χρονιά κόπηκαν από το Αυστριακό Νομισματοκοπείο.

Υποτίθεται ότι το 1612 η Αυστρία άρχισε να κόβει δουκάτα και αυτές οι τακτικές εκδόσεις διήρκεσαν μέχρι το 1914. Έπειτα από αυτό μιλάμε μόνο για επανακοπές και υπολογίζεται ότι μεταξύ 1920 και 1936 κόπηκαν 496.501 χρυσά νομίσματα 4 δουκάτων.

Πριν τα 4 Δουκάτα γίνουν καθαρά αναμνηστικά νομίσματα, χρησιμοποιήθηκαν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ρωσία, η Αυστρία, η Σουηδία και άλλες , με ονομαστική αξία 9 σελίνια και 4 πένες.

Πως είναι τα 4 δουκάτα χρυσά Αυστρίας;

Τα χρυσά 4 δούκατα κατασκευάζονταν από χρυσό 98,60% λεπτότητας, ισοδύναμο 23 ¾ καρατίων, πολύ καλής ποιότητας για ένα χρυσό νόμισμα που έβγαινε σε κυκλοφορία. Αυτά τα αυστριακά χρυσά νομίσματα έχουν πάχος μόνο 0,7 mm, που είναι λίγο σε σύγκριση με τα σύγχρονα νομίσματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κρατούσαν την κληρονομιά των μεσαιωνικών χρυσών νομισμάτων. Η περιεκτικότητά τους σε χρυσό είναι 13,76 γραμμάρια.

Στην εμπρόσθια όψη των χρυσών νομισμάτων των 4 Δουκάτων απεικονίζεται το πορτρέτο του αυτοκράτορα Φραντς Ιωσήφ Α’, ο οποίος είχε μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες βασιλείες. Ήταν μονάρχης για 68 χρόνια μέχρι που πέθανε το 1916. Είναι στραμμένο προς τα δεξιά και περιβάλλεται από το “FRANC IOS I D G AUSTRIA IMPERATOR”.

4 δουκάτα Αυστρίας μπροστά όψη

Η πίσω όψη των χρυσών νομισμάτων των 4 Δουκάτων απεικονίζει τον δικέφαλο αετό, σύμβολο της Αυστριακής Αυτοκρατορίας. Ο αυτοκρατορικός αετός έχει μια αυστριακή ασπίδα στο στήθος του. Επίσης οι λέξεις “HUNGAR BOHEM GAL LOD ILL REX A 1915” υπάρχουν στην πίσω όψη.

Γιατί να επενδύσετε στα χρυσά 4 δουκάτα;

Ο πρώτος και βασικότερος λόγος για τους επενδυτές και τους συλλέκτες που θέλουν να ανταλλάξουν ή να συλλέξουν τα αυστριακά χρυσά νομίσματα των 4 δουκάτα είναι το γεγονός ότι κατασκευάζονται από χρυσό με υψηλή καθαρότητα. Αυτά τα νομίσματα είχαν την υψηλότερη καθαρότητα αν τα συγκρίνουμε με άλλα χρυσά νομίσματα που εκδόθηκαν για κυκλοφορία.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι έχουν μια ιστορική αξία που μεταδίδεται στη συνέχεια στον κάτοχο των χρυσών νομισμάτων. Δίνουν μια αίσθηση σταθερότητας, έχουν επιβιώσει για περισσότερα από 400 χρόνια και, ασφαλώς, είναι η απόδειξη πως ο χρυσός θα παραμείνει ένα από τα καλύτερα και πιο προσιτά μέσα επένδυσης.

Στο Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο ειδικευόμαστε στην πώληση και αγορά χρυσού, αλλά και στην πώληση και αγορά χρυσών λιρών. Καλέστε μας σήμερα στο 21 0522 1418 και κλείστε το ραντεβού σας με έναν από τους εξειδικευμένους εκτιμητές μας και θα έχετε την καλύτερη προσφορά της αγοράς!