ενεχυροδανειστήριο logo

Χρυσή λίρα Γεωργίου 1913, Τιμή

Τι Είναι Η Χρυσή Λίρα Γεωργίου 1913;

Η λίρα 1913 Gold Sovereign London είναι ένα δείγμα της οικογένειας των Gold Sovereign και είναι ένα από τα πιο φημισμένα και περιζήτητα νομίσματα στον κόσμο τόσο από τους συλλέκτες των νομισμάτων όσο και από τους επενδυτές του χρυσού. Οι χρυσές λίρες, Gold Sovereign, κόβονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο ήδη από το 1817, στη Βρετανία 1817-1917, 1925 και 1957 και εξής. Στις εκθέσεις νομισμάτων θα ακούτε συχνά τους αντιπροσώπους να αναφέρουν αυτά τα νομίσματα ως Sovs.

Εκτός από τη Βρετανία και το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, όπου η λίρα κόπηκε σε χρυσό 22 καρατίων, η χρυσή λίρα 1913 Gold Sovereign έχει επίσης κοπεί στην Αυστραλία, σε Μελβούρνη, Σίδνεϊ και Περθ και στον Καναδά, στην Οτάβα. Τα μη βρετανικά νομίσματα φέρουν ένα μικρό σήμα νομισματοκοπείου («S», «M», «P», «C») ακριβώς πάνω από την ημερομηνία, ενώ όσα έχουν κοπεί στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο δεν φέρουν κανένα διακριτικό.

Η εμπρόσθια όψη είναι το κεφάλι του Μονάρχη (Γεώργιος Ε’) και η οπίσθια είναι, τις περισσότερες φορές, ο Άγιος Γεώργιος που σκοτώνει τον Δράκο.

 

Η Χρυσή Λίρα Γεωργίου 1913 στο Ενεχυροδανειστήριο Αθηναϊκόν

χρυση λίρα γεωργίου 1913

Στο Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο, εδώ και 40 χρόνια, ειδικευόμαστε στην πώληση και αγορά χρυσού και χρυσών λιρών. Είτε θέλετε να πουλήσετε λίρες που έχετε στη διάθεσή σας είτε να αγοράσετε, ως συλλέκτης ή επενδυτής, καλέστε μας σήμερα στο 21 0522 1418 να κλείσετε το ραντεβού σας με έναν από τους εξειδικευμένους εκτιμητές μας που θα σας εξυπηρετήσουν με εχεμύθεια και αξιοπιστία.