ενεχυροδανειστήριο logo

Αγορά Κοσμημάτων

Αγοράζουμε επώνυμα κοσμήματα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές!

Αγοράζουμε τα κοσμήματά σας για μετρητά

Αν πρέπει να συγκεντρώσετε γρήγορα μετρητά, μπορείτε να πουλήσετε τα κοσμήματα που “κάθονται” σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού σας. Το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο αγοράζει τα επώνυμα κοσμήματά σας δίνοντάς μετρητά άμεσα, ανεξαρτήτως ποσού, στις πιο καλές τιμές της αγοράς με αξιοπιστία και αμεσότητα. 

Η τιμή του χρυσού είναι η ίδια σε όλο τον κόσμο και θα τη βρείτε στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας μας. Στην εκτίμηση του κοσμήματος υπολογίζεται επίσης η κατάστασή του καθώς και τυχόν πιστοποιητικά που μπορεί να έχει. 

Ποια κοσμήματα αγοράζουμε

Στο Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο θα λάβετε προσφορά με βάση την υψηλότερη δυνατή αξία των κοσμημάτων σας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι για ορισμένους τα κοσμήματα έχουν συναισθηματική αξία και έτσι σεβόμαστε και εκτιμάμε την ιστορία του κάθε κομματιού. Να θυμάστε όμως πάντα ότι τα κοσμήματα ποτέ δεν καταστρέφονται αλλά μετατρέπονται ή παραμένουν ως έχουν και έτσι ζουν για πάντα.

Το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο αποτελεί ένα αξιόπιστο ενεχυροδανειστήριο που προσφέρει τις καλύτερες τιμές της αγοράς με ασφάλεια, διακριτικότητα, εχεμύθεια και απόλυτη νομιμότητα. Είμαστε 42 χρόνια κοντά σας και συνεχίζουμε!

Ποιά είναι η διαδικασία εκτίμησης κοσμημάτων;

Η διαδικασία εκτίμησης κοσμημάτων στο Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο είναι αρκετά διαφανής και απλή. Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε από τι είναι φτιαγμένο το κομμάτι. Είναι χρυσός; Ασήμι? Πλατίνα? Πόσων καρατίων;

Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα χρυσό κολιέ, θα ελέγξουμε πρώτα τυχόν πιστοποιητικά ή σφραγίδες για να καταλάβουμε το υλικό αλλά και τον αριθμό των καρατίων. Είναι 10K, 14K, 18K ή 24K; Ο αριθμός των καρατίων θα μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε το ποσοστό καθαρού χρυσού στο κομμάτι, δίνοντάς μας μια καλύτερη αίσθηση της αξίας της πρώτης ύλης.

Για να προσδιορίσουμε τον αριθμό των καρατίων, χρησιμοποιούμε μια απλή δοκιμή οξέος.  Μόλις μάθουμε τον αριθμό των καρατίων, μπορούμε να υπολογίσουμε την περιεκτικότητα χρυσού του κοσμήματος σας.

δαχτυλίδι με διαμάντι

Διαδικασία εκτίμησης πολύτιμων λίθων

Εάν τα κοσμήματά σας έχουν διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους, θα εκτιμηθούν ξεχωριστά. Για την εκτίμηση της ποιότητας των λίθων χρησιμοποιούνται τα “4 Cs.” Τα “Τέσσερα C” είναι: το βάρος σε καράτια, η διαύγεια, το χρώμα και η κοπή.

Η τιμή που θα σας δώσουμε για τα κοσμήματά σας βασίζεται σε έναν συνδυασμό της αξίας του πολύτιμου μετάλλου, της ποιότητας των λίθων και της συνολικής κατάστασης και σχεδίασης του κοσμήματος. Αλλά αυτοί δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που παίζουν ρόλο όταν εκτιμούμε τα κοσμήματά σας. Η τρέχουσα τιμή του χρυσού και των πολύτιμων λίθων θα επηρεάσουν επίσης την αξία του κοσμήματος σας.

Για παράδειγμα, εάν οι τιμές του χρυσού είναι υψηλές, τότε το χρυσό κολιέ σας θα αξίζει περισσότερο από ό,τι θα ήταν αν οι τιμές του χρυσού ήταν χαμηλές. Το ίδιο ισχύει για τα διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους.

Τέλος, υπάρχει το θέμα της συναισθηματικής αξίας των κοσμημάτων σας. Προσπαθούμε πάντα να το λαμβάνουμε υπόψη όταν αξιολογούμε τα κοσμήματά σας γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι τα πάντα θέμα χρημάτων.


Πώληση Κοσμήματος ή Ενεχειρίαση;

εκτίμηση κοσμήματος

Αυτός είναι ο λόγος που προσφέρουμε την επιλογή να είτε να βάλετε ενέχυρο τα κοσμήματά σας είτε να τα πουλήσετε οριστικά. Το να ενέχυριάσετε τα κοσμήματά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε γρήγορα μετρητά χωρίς να χρειάζεται να πουλήσετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας. Εάν αποφασίσετε να ενέχυριάσετε τα κοσμήματά σας, θα σας δώσουμε ένα δάνειο με βάση την αξία του κοσμήματος σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα όπως θέλετε και στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να επιστρέψετε και να εξοφλήσετε το δάνειο συν τόκους και προμήθειες και να πάρετε πίσω τα κοσμήματά σας.

Εάν αποφασίσετε να προβείτε σε πώληση κοσμημάτων, θα σας δώσουμε μια πολύ καλή τιμή με βάση την τρέχουσα αγοραία τιμή του χρυσού αλλά και των πολύτιμων μετάλλων και λίθων του κομματιού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για ό,τι χρειάζεστε χωρίς κάποια υποχρέωση απέναντι μας.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι μια λεπτή και πολύπλοκη διαδικασία, και πρέπει να γίνεται από ειδικούς Έχουμε μια ομάδα πιστοποιημένων εκτιμητών που είναι έμπειροι στην εκτίμηση όλων των τύπων κοσμημάτων, χρυσά δαχτυλίδια και σκουλαρίκια, μέχρι μπρασελέ και περιδέραια. Οι ειδικοί του Αθηναϊκού Ενεχυροδανειστήριου έχουν 42 χρόνια εμπειρίας και είναι πολύ πρόθυμοι να σας βοηθήσουν με όποια απορία έχετε.