ενεχυροδανειστήριο logo

Χρυσή λίρα Victoria Old Head 1893 – 1901 Τιμή

Χρυσή λίρα Victoria Old Head 1893 – 1901

Ένα από τα πιο περιζήτητα και σίγουρα το πιο διάσημο από τα Gold Sovereigns, τις χρυσές λίρες Αγγλίας, το χρυσό νόμισμα Victoria Old Head είναι η επιτομή μιας σταθερής και αποδοτικής επένδυσης. Έχοντας κοπεί από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, οι χρυσές λίρες Queen Victoria των ετών 1893-1901 διαθέτουν μια ξεχωριστή νοσταλγία για μια εποχή κατά την οποία η Βρετανική Αυτοκρατορία βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της. Το Λονδίνο ακμάζει ως η εμπορική και οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου και η Βρετανία έγινε το κέντρο της τεχνολογικής καινοτομίας. Η Ινδία – η αγαπημένη αποικία της Βικτώριας – έλαμπε ως το κόσμημα του στέμματος της αυτοκρατορίας.

Γιατί να αγοράσετε Victoria Old Head Full Sovereigns;

Η χρυσή λίρα Victoria Old Head Sovereign ήρθε για να συμβολίσει τη βρετανική οικονομική σταθερότητα και μέχρι σήμερα απολαμβάνει ευρεία και ισχυρή ρευστότητα. Οι λίρες εκδόθηκαν και κόπηκαν για τη Victoria από το 1838 έως το 1901. 40.603.000 Victoria Old head λίρες τυπώθηκαν και εκδόθηκαν και παρέμειναν επίσημα σε κυκλοφορία μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, εκατομμύρια κρατήθηκαν σε θησαυροφυλάκια για πολλά χρόνια και παραμένουν ακόμη και σήμερα σχεδόν ακυκλοφόρητες. Αν ενδιαφέρεστε να επενδύσετε σε χρυσό, αυτά τα νομίσματα έχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Δεν είναι σπάνια και πωλούνται για ένα συγκεκριμένο τίμημα, επομένως οι συλλέκτες θα πρέπει επίσης να εκτιμήσουν την ιστορική τους σημασία και τον αέρα του μεγαλείου τους και να τα κάνουν μέρος του χαρτοφυλακίου τους.

Σχέδιο Victoria Old Head Full Sovereigns

Οι χρυσές λίρες Victoria Old head Full Sovereigns έχουν διάμετρο 22,05 mm, πάχος 1,56 mm και βάρος 7,98 γραμμάρια εκλεκτού χρυσού 917/1000.
Στην εμπρόσθια πλευρά βρίσκουμε το βασιλικό πορτρέτο (ονομάζεται επίσης τύπος κεφαλής χήρας) που σχεδιάστηκε από τον Sir Thomas Brock και απεικονίζει τη Βασίλισσα Βικτώρια, στραμμένη προς τα αριστερά, ως πιο ώριμη και σε πένθος, με ένα πέπλο να πέφτει πάνω από το στέμμα της. Γύρω της αναγράφονται οι λατινικές λέξεις «VICTORIA DEI GRA BRITT REGINA FID DEF IND IMP» που μεταφράζεται ως «Victoria by the Grace of God Queen of the Britons, Defender of the Faith, Empress of India».

Όλες οι χρυσές λίρες Victoria Old Head Sovereigns χρησιμοποιούν μια τροποποιημένη εκδοχή του κλασικού στιλ του αγίου Γεωργίου με τον Δράκο του Benedetto Pistrucci στην πίσω πλευρά. Ο Άγιος Γεώργιος είναι γυμνός, εκτός από το ρωμαϊκό κράνος και την κάπα του και φέρει ένα σπαρτιατικό κοντό ξίφος. Ενεπίγραφη βρίσκουμε την ημερομηνία στο κάτω μέρος του νομίσματος και ένα σημάδι νομισματοκοπείου (M, S ή P) κάτω από την πίσω δεξιά οπλή των αλόγων, εάν το νόμισμα κόπηκε στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ ή το Περθ. Οι χρυσές λίρες που κόπηκαν στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο στο Λονδίνο δεν φέρουν σήμα νομισματοκοπείου.

Ιστορία της χρυσής λίρας Victoria Old Head

Αυτή η τελευταία περίοδος της βασιλείας της Βικτώριας ήταν η πιο ευημερούσα, ειρηνική και ένδοξη περίοδος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Αν και σε πένθος και αυτοπροκαλούμενη απομόνωση, μετά τον θάνατο του συζύγου της, στις 14 Δεκεμβρίου 1861, η δημοτικότητα της Βικτώριας σύντομα ανέκαμψε. Υπό το στέμμα της Βασίλισσας Βικτωρίας, η Βρετανία μαζί με ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο είχαν αλλάξει κοινωνικά, οικονομικά και τεχνολογικά. Η λίρα Old Head Victoria Sovereign, καθώς και η εικόνα της ίδιας της Βασίλισσας είχαν γίνει σύμβολα της βρετανικής κουλτούρας και ευημερίας, καθώς το Royal Βασιλικό Νομισματοκοπείο ίδρυσε το τρίτο εργαστήριό του του στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα, στο Περθ το 1899.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρυσές λίρες κόπηκαν συνολικά, αν και αυτό το νούμερο περιελάμβανε χρυσό που είχε επαναχρησιμοποιηθεί πολλές φορές. Στους βικτωριανούς χρόνους ήταν η πρακτική της Τράπεζας της Αγγλίας να αφαιρεί από την κυκλοφορία τα φθαρμένα νομίσματα της χρυσής λίρας, να τα λιώνουν και να τα επαναλαμβάνουν. Υπολογίστηκε ότι η κάθε λίρα θα μπορούσε να έχει διάρκεια ζωής έως και 15 χρόνια σε κυκλοφορία προτού πέσει κάτω από την ελάχιστη ποσότητα χρυσού και πάψει να είναι νόμιμο χρήμα.

Ασφάλεια της χρυσής λίρας Old Head Victoria Sovereign

χρυσή λίρα victoria old head 1893-1901 μπροστά όψη

Από την εποχή της Βασίλισσας Βικτώριας, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο έλαβε πολύ σοβαρά υπόψιν την παραχάραξη και την απάτη και, γι’αυτό, τα νομίσματα Victoria Sovereigns κόπηκαν με ακριβείς και αυστηρές προδιαγραφές. Επιπλέον ελέγχονταν περιοδικά και, εάν χρειαζόταν, ανακυκλώνονταν και αντικαθιστώνταν σε κυκλοφορία από το Νομισματοκοπείο.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια ήταν ότι το μικρό μέγεθος και η λεπτομερής σχεδίαση του κέρματος καθιστούσαν τις Old Head Victoria Sovereigns απίστευτα δύσκολο να πλαστογραφηθούν και τα πλαστά νομίσματα της εποχής μπορούν εύκολα να εντοπιστούν από έμπειρους εκτιμητές, καθώς είναι πολύ κακής ποιότητας. Στην πραγματικότητα, πολλοί ειδικοί και έμπειροι εκτιμητές υπόσχονται ότι και μόνο ακούγοντας τον συγκεκριμένο ήχο που κάνουν οι λίρες όταν πέφτουν σε μια σκληρή επιφάνεια, μπορούν να καταλάβουν αμέσως πότε μία λίρα Victoria Gold Sovereign είναι γνήσια ή πλαστή.

Αγορά και πώληση 1893-1901 Old Head Victoria Gold Full Sovereigns

χρυσή λίρα victoria old head 1893-1901 πίσω όψη

Μπορείτε να αγοράσετε χρυσές λίρες Victoria Gold Full Sovereign 1893-1901 από το Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο σε εξαιρετικές τιμές πάντοτε.

Αγοράζουμε επίσης Old Head Victoria Gold Full Sovereigns στην αγοραία αξία. Εάν έχετε τέτοια νομίσματα αλλά και άλλα όπως χρυσή λίρα Γεωργίου 1911 προς πώληση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 21 0522 1418 και ένας από τους έμπειρους εκτιμητές μας θα είναι στη διάθεσή σας για να σας λύσει την οποιαδήποτε απορία σας και να σας προσφέρει την καλύτερη τιμή της αγοράς. Η 40 ετών εμπειρία μας εγγυάται ασφαλείς και αξιόπιστες συναλλαγές πάντοτε με εχεμύθεια και εμπιστοσύνη. Κάλεστε μας σήμερα να κλείσετε το ραντεβού σας.