ενεχυροδανειστήριο logo

Δάνεια/Ενέχυρα

Το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο προσφέρει τη δυνατότητα για παροχή δανείου με ενέχυρο κινητών πραγμάτων αξίας, τα οποία εκτιμώνται στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Τι είναι η σύμβαση ενεχύρου

Το ενέχυρο αποτελεί έναν τρόπο εμπράγματης ασφάλειας για τα κινητά πράγματα. Με τη σύσταση ενεχύρου ο ενεχυροδανειστής μπορεί να ικανοποιηθεί στην περίπτωση που ο οφειλέτης δεν επιστρέψει το καταβληθέν ποσό, αποκτώντας την κυριότητα του κινητού πράγματος και στη συνέχεια, εφόσον θέλει, εκποιώντας το.

Για τη σύσταση του ενεχύρου απαιτείται σύμβαση μεταξύ των δύο μερών. Ο πελάτης που χρειάζεται άμεσα μετρητά επισκέπτεται το ενεχυροδανειστήριο προσκομίζοντας τα κινητά αντικείμενα (όπως χρυσά κοσμήματα, ρολόγια κ.α.) που θέλει να βάλει ως ενέχυρο και οι εκτιμητές κάνουν μια προσφορά για τα αντικείμενα αυτά. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, υπογράφεται η σύμβαση και ο πελάτης παραδίδει την κατοχή του πράγματος στο δανειστή.

Βασική υποχρέωση του ενεχυροδανειστηρίου είναι να φυλάει το πολύτιμο αντικείμενο με επιμέλεια. Άλλες υποχρεώσεις του είναι να μη χρησιμοποιεί ή διαθέτει το πράγμα χωρίς τη συναίνεση του πελάτη καθώς και να αποδώσει το πράγμα πίσω σε αυτόν μόλις εκείνος επιστρέψει το δάνειο μαζί με τις συμφωνημένες επιβαρύνσεις.

Τι να προσέξετε στα δάνεια με ενέχυρο

Όταν λαμβάνετε δάνειο με αντάλλαγμα την ενεχυρίαση κάποιου πολύτιμου πράγματός σας, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στους όρους που υπογράφετε και τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

 • Ελέγξτε τις νόμιμες άδειες του κάθε καταστήματος, μάθετε τις πραγματικές τιμές και τους λεπτομερείς όρους της κάθε συναλλαγής.
 • Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που δείχνουν τον πρέποντα σεβασμό σε κάθε ατομική περίπτωση και θα φροντίζουν ώστε όλη η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το νόμο.
 • Εξασφαλίστε τη νομιμότητα της συναλλαγής με έγγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο αναγράφονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως το είδος του αντικειμένου, το βάρος, τα καράτια και η ημερομηνία.

Μην εμπιστευθείτε ελαφρά τη καρδία κάποιο άγνωστο ενεχυροδανειστήριο χωρίς εμπειρία και τις απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμότητας για κάτι τόσο σημαντικό, όπως το αγαπημένο σας αντικείμενο και τα μετρητά που μπορεί να σας προσφέρει.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς που θα σας σεβαστούν, θα σας δώσουν μια αντικειμενικά καλή τιμή που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και τα προτερήματα του τιμαλφούς σας και θα τηρήσουν όλους τους όρους της νομιμότητας με αίσθημα ευθύνης που θα δημιουργήσει αδιάρρηκτους δεσμούς εμπιστοσύνης μαζί σας.

Γιατί να επιλέξετε το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο για το δάνειό σας

Για εμάς, η συνεργασία μας μαζί σας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, την οποία αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Οι γνώσεις μας καθώς και η πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο σας εγγυώνται ότι τα τιμαλφή σας βρίσκονται σε καλά χέρια.

Η εκτίμηση γίνεται με βάση την αξία του επώνυμου κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων και όχι μόνο του βάρος του σε χρυσό. Έτσι, σας δίνουμε τις καλύτερες τιμές που μπορείτε να βρείτε στην αγορά! Επίσης, πληρώνεστε άμεσα σε μετρητά για την πώληση του κοσμήματός σας ανεξαρτήτως ποσού.

Δραστηριοποιούμαστε ως επιχείρηση αγοράς χρυσού και ενεχυροδανειστήριο εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, πολύ πριν η οικονομική κρίση να φέρει στο προσκήνιο διάφορους επιτήδειους που θέλουν απλά να εκμεταλλευτούν την ανάγκη σας.

Η τιμή του χρυσού είναι μία και συγκεκριμένη, αφού καθορίζεται από επίσημους παγκόσμιους δείκτες, οι οποίοι και μεταβάλλονται καθημερινώς, ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. Σε εμάς, οι τιμές είναι αναρτημένες σε εμφανές σημείο, ώστε να γνωρίζετε με ακρίβεια τι τιμή να περιμένετε από το χρυσό αντικείμενό σας.

Τι να περιμένετε από το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο:

 • Όλα τα επώνυμα χρυσαφικά και οι πολύτιμες πέτρες αγοράζονται και κοστολογούνται Ως κόσμημα και ΟΧΙ μόνο με την τιμή του χρυσού.
 • Παίρνετε αμέσως μετρητά με Ενέχυρο, του οποίου τη διάρκεια, τις δόσεις και την εξόφληση την κανονίζετε και την ρυθμίζετε εσείς με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες σας.
 • Πάντα περιμένουμε τους πελάτες μας ακόμα και όταν καθυστερούν για προσωπικούς λόγους και είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για την ασφάλεια της συναλλαγής τους.
 • Απόλυτα νόμιμες συναλλαγές με βάση τις προβλεπόμενες επιβαρύνσεις και εκδίδοντας τις απαραίτητες αποδείξεις και τα παραστατικά.
 • Τα αντικείμενα φυλάσσονται σε θυρίδες της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κοτζιά και έτσι υπάρχει 100% ασφάλεια των πολύτιμων αντικειμένων σας.
 • Χωρίς κρυφές χρεώσεις (χαρτόσημα κτλ).

Πάντα με Ασφάλεια, Εχεμύθεια, και με τους καλύτερους όρους και την καλύτερη τιμή.

Τι δεχόμαστε ως ενέχυρο

 • Επώνυμα ρολόγια: Rolex, Cartier, Chopard, Panerai, Bulgari, Audemars Piguet, Roger Dubuis, Patek Phillipe, Vacheron Constantin και πολλές άλλες μάρκες
 • Κοσμήματα διεθνών οίκων: Cartier, Chopard, Bulgari, Harry Winston κ.α.
 • Χρυσές λίρες
 • Ασημένια σκεύη και αντίκες
 • Επώνυμα αντικείμενα, όπως Cristofle, Faberge κ.λ.π.
 • Επώνυμες μεταχειρισμένες τσάντες: ΗΕRMES, LOUIS VUITTON, CHANEL και πολλές ακόμα μάρκες
 • Πίνακες από διάσημους Έλληνες και ξένους ζωγράφους.