ενεχυροδανειστήριο logo

Μονόλεπτα Συλλεκτικά

Ποια μονόλεπτα είναι συλλεκτικά;

Τα «pennies» τα αγγλικά, μονόλεπτα στα ελληνικά, είναι ακριβώς, όπως περιγράφει η ελληνική λέξη, τα νομίσματα του 1 λεπτού του δολαρίου και έχουν, θεωρητικά, σχεδόν μηδαμινή αξία.

Υπάρχουν στο νομισματικό σύστημα των ΗΠΑ από το ξεκίνημά του και πολλά πρωτότυπα δημιουργήθηκαν το 1792. 

Ένα όμως από αυτά το «Birch» πουλήθηκε για σχεδόν 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Το νόμισμα, γνωστό ως “Birch Cent”, κατασκευάστηκε το 1792, μήνες αφότου η ονομαστική αξία του ενός σεντ εγκρίθηκε για πρώτη φορά από το Κονγκρέσο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Stack’s Bowers Galleries. Φτιάχτηκε σε μια δοκιμαστική σειρά για τα μονόλεπτα, και απεικονίζει τη Λαίδη Ελευθερία, Lady Liberty.

Η αξία τους ασφαλώς, όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα συλλεκτικά αντικείμενα, υπολογίζεται καταρχήν από τη σπανιότητά τους και, κατά δεύτερον, από την ποιότητά τους.

Στο Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο ειδικευόμαστε στην πώληση και αγορά χρυσού, αλλά και στην πώληση και αγορά σπανίων νομισμάτων. Καλέστε μας σήμερα στο 21 0522 1418 και κλείστε το ραντεβού σας με έναν από τους εξειδικευμένους εκτιμητές μας και θα έχετε την καλύτερη προσφορά της αγοράς!

birch front side
birch back side