ενεχυροδανειστήριο logo

Τιμή Ασημιού

Τιμή Ασημιού

Το ασήμι ή argentum στα λατινικά χρησιμοποιείται από την Αρχαία Ελλάδα, στα νομίσματα και σε κάθε είδους συναλλαγές, όπως αργότερα στην Σύγχρονη Ελλάδα για πολλά χρόνια είχαμε τον Χρυσό.

Το μεγαλύτερο ορυχείο Ασημιού βρισκόταν στο Λαύριο όπου αποτελούσε και το βασικό στοιχείο της οικονομίας των Αθηνών. Κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και πιο ειδικά στα Γιάννενα όλα τα κοσμήματα φτιάχνονταν αποκλειστικά από ασήμι. Όπως και άλλα περίτεχνα και ονομαστά “Γιαννώτικα Ασημικά σκεύη”, κηροπήγια, μαχαιροπήρουνα, λάμπες, δίσκοι κ.λ.π.

Το Ελληνικό κόσμημα σε όλες τις παραδοσιακές φορεσιές ήταν από ασήμι. Όπως συμβαίνει και με τα χρυσά κοσμήματα, η επίδειξη ασημένιων κοσμημάτων την εποχή εκείνη ήταν σημάδι πλούτου και υπεροχής! Περίτεχνα ασημένια κοσμήματα όπως καρφίτσες, βραχιόλια κ.α έκαναν εκτός από τους Έλληνες και οι Αιγύπτιοι.

Αργότερα τα ασημικά σκεύη στόλιζαν τα σαλόνια και τις βιτρίνες όλων των αριστοκρατικών και εύπορων οικογενειών και ήταν το πιο όμορφο και εκλεκτό δώρο. Ακόμα και τα στέφανα του γάμου φτιάχνονται ακόμα και σήμερα από ασήμι. Στις μέρες μας και στα σύγχρονα νοικοκυριά το ασήμι αποτελεί μία “Παλαιά Μόδα¨ και η ζήτησή του έχει πέσει αισθητά. Για πολύ κόσμο όμως ακόμα αποτελεί μία κλασσική, πατροπαράδοτη αξία που δεν χάνει την αίγλη και την αισθητική του.

Πως υπολογίζουμε την αξία και την τιμή του ασημιού.

Την τιμή καθορίζουν: η καθαρότητα στο ασήμι, η τεχνική του και οι περίτεχνες δημιουργίες που περιέχουν τα ασημικά σκεύη.

Η καθαρότητα όπως και στο χρυσό μετριέται σε βαθμούς: 925*, 900*, 800*.  Όσο πιο πολύ ασήμι περιέχει ένα κόσμημα ή ένα ασημένιο σκεύος τόσο πιο πολλούς βαθμούς έχει. Ακόμα κυκλοφορούν σειρές από ασημένια νομίσματα από όλες τις περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας και ακόμα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Συλλέκτες τέτοιων νομισμάτων.  Όσο για τα ασημένια σκεύη και κοσμήματα ακόμα και σήμερα τα βρίσκει κανείς σε διάφορα καταστήματα σε όλη την χώρα.

Τιμή Ασημιού Σήμερα

Ασήμι (καθαρό 1000) 699,47 € / kg
Ασήμι 925* 0,54 € / gr
Ασήμι 800* 0,48 € / gr

Στο γραφείο μας μπορείτε να πουλήσετε ή να αγοράσετε από εμάς στις Καλύτερες Τιμές της Αγοράς. Όλα τα αντικείμενα ζυγίζονται μπροστά σας σε ζυγαριά ακριβείας και πληρώνεστε αμέσως σε μετρητά. Οι τιμές μας αναγράφονται μαζί με την τιμή του χρυσού στο site μας.  Επίσης την τιμή του ασημιού την  παρακολουθούμε από επίσημα διεθνή site όπως το: GoldPrice.com.

Σε εμάς επίσης μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε τα διάσημα σετ “Christofle” πιο αποτελούν ακόμα και σήμερα την πιο σημαντική και επώνυμη συλλογή. Τα μαχαιροπήρουνα Cristofle έχουν διακοσμήσει παλάτια, κρατικά κτίρια καθώς και τα πιο επώνυμα σαλόνια.  Αποτελούν ένα ” must” κύρους και υψηλής αισθητικής.  Δεν ειναι 100% ασημένια αλλά φτιάχνονται από “Krama Christofle”.  Είναι δηλαδή επάργυρα με 30% περίπου περιεκτικότητα σε ασήμι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι αφορά την Αγορά ή Πώληση των Ασημικών Σκευών σας πάντα στην Υψηλότερη Τιμή που σας εξασφαλίζουν η σαραντάχρονη πείρα μας και οι Αξίες μας σαν “Αθηναικό Ενεχυροδανειστήριο”.