ενεχυροδανειστήριο logo

Η σπάνια χρυσή λίρα Queen Elizabeth του 2012

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις χρυσές λίρες και για τις κατηγορίες τους!

Χρυσή λίρα Queen Elizabeth

Οι χρυσές λίρες έχουν μεγάλη διαχρονική, αλλά και επενδυτική αξία. Ανέκαθεν υπήρξαν, και εξακολουθούν ασφαλώς να είναι, ένα ιδιαίτερο και κλασικό δώρο των παππούδων και των γιαγιάδων στα εγγόνια τους, όπως επίσης και των γονέων στους γάμους των παιδιών τους. “Έχω και μερικές χρυσές λίρες για ώρα ανάγκης!”, θυμόμαστε να λένε οι παλιοί.

Σήμερα, και λόγω της έκρυθμης πολεμικής κατάστασης στην Ουκρανία, η χρυσή λίρα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και η τιμή της έχει αγγίξει τα 500 ευρώ! Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι αποτελούν μια μορφή ασφάλειας και επένδυσης για τους κατόχους τους.Υπάρχουν πολλές εκδόσεις χρυσών λιρών, οι οποίες απεικονίζουν τις μορφές των βασιλέων ανά περίοδο της βασιλείας τους (Ελισάβετ, Γεώργιος, Βικτόρια, Εδουάρδος). Την τιμή τους καθορίζει η χρονολογία, η κατάσταση και η κοπή. Υπάρχουν η λιβανέζικη κοπή, η τουρκική κοπή, καθώς και ορισμένες κοπές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως ελλιποβαρείς. Ο τρόπος κοπής επηρεάζει και μειώνει ή αυξάνει, σε κάποιον βαθμό, την τιμή τους. Υπάρχουν όμως και μισόλιρα  η πεντόλιρα, που έχουν μια επιπλέον αξία, πέραν της νομισματικής. Στο Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο μπορείτε να δείτε και να αποκτήσετε γνήσιες  χρυσές λίρες Αγγλίας σε προνομιακές τιμές!  

Μπορείτε επίσης, σε προνομιακές πάντα τιμές, να πουλήσετε όσες λίρες Αγγλίας εσείς επιθυμείτε, αλλά και να αποκτήσετε τις συλλεκτικές λίρες Queen Elizabeth του 2012, προκειμένου να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας με μία σπάνια και συλλεκτική λίρα, όπως η συγκεκριμένη.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η λίρα Queen Elizabeth σχεδιάστηκε από τον διάσημο γλύπτη Paul Day, γνωστό για τις περίτεχνες γλυπτικές ικανότητές του, καθώς και τις μοναδικές παραστάσεις που απεικονίζονται σε όλα τα έργα του. Ενα από τα έργα , που τον έκανε διάσημο, είναι και το “The meeting place” στον σταθμό Saint Pancras στο Λονδίνο.

Η δεδομένη στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη για να αποκτήσετε ή να πουλήσετε χρυσές λίρες Αγγλίας, πάντοτε με την προσήκουσα εξυπηρέτηση και ασφάλεια, καθώς οι λίρες μας είναι ελεγμένες από τους ειδικούς εκτιμητές μας και έχουν, όπως πάντα, την εγγύηση του Αθηναϊκού Ενεχυροδανειστηρίου.

Οι συγκεκριμένες, σπάνιες, συλλεκτικές λίρες Αγγλίας Queen Elisabeth του 2012 έχουν κυκλοφορήσει μόνο σε 750.000 αντίτυπα.