ενεχυροδανειστήριο logo

6 τρόποι να ξεχωρίσετε το αυθεντικό Rolex από την απομίμηση

Η ζήτηση των ρολογιών Rolex είναι τεράστια, οπότε είναι λογικό αρκετοί να στρέφονται στην αγορά μεταχειρισμένων Rolex. Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση, καθώς τα μεταχειρισμένα Rolex πωλούνται σε αρκετά πιο οικονομικές τιμές, όμως παράλληλα δεν χάνουν την αξία τους. Το θέμα, βέβαια, είναι να μην πέσετε στην παγίδα του ρολογιού-μαϊμού, κάτι που δυστυχώς βλέπουμε συχνά.

Θα πρέπει ο αγοραστής να είναι σε θέση να ξεχωρίσει το αυθεντικό Rolex από την απομίμηση, ώστε να κάνει μια πραγματικά συμφέρουσα αγορά. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τους πιο απλούς και αξιόπιστους τρόπους, για να ξεχωρίσετε το αυθεντικό Rolex από την απομίμηση εύκολα και γρήγορα.

Τοποθετήστε το ρολόι κοντά στο αυτί σας

Όλα τα ρολόγια Rolex έχουν αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος δεν κάνει κανένα απολύτως ήχο. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να πλησιάσετε το αυτί σας στο ρολόι και να προσπαθήσετε να ακούσετε προσεκτικά. Αν ακούσετε τον παραμικρό ήχο τικ, τότε αυτό υποδεικνύει μηχανισμό quartz, οπότε πρόκειται προφανώς για ψεύτικο Rolex.

Ελέγξτε την πίσω πλευρά της κάσας

Εκτός από το Rolex Sea-Dweller και μερικά vintage ρολόγια Rolex που κατασκευάζονται στη δεκαετία του 1930, όλα τα αυθεντικά ρολόγια Rolex έχουν μεταλλική θήκη στο πίσω μέρος της κάσας που ακουμπάει στον καρπό. Αν δείτε ότι το ρολόι έχει διαφανή θήκη, τότε δεν είναι αυθεντικό.

Η ποιότητα του Κύκλωπα

Κύκλωπας ονομάζεται το μικρό γυαλί που μεγεθύνει επί 2,5 την ημερομηνία στη δεξιά πλευρά του ρολογιού (στον αριθμό 3). Πρόκειται για ένα σημείο εξαιρετικής ποιότητας, το οποίο δεν παρουσιάζει καμία θαμπάδα και είναι απόλυτα ομαλό. Αν παρατηρήσετε ότι το γυαλί δεν είναι εντελώς διαφανές ή ότι έχει ανωμαλίες που μπορείτε να αντιληφθείτε με το νύχι, τότε το ρολόι δεν είναι αυθεντικό.

Χαραγμένος σειριακός αριθμός

Κάθε ρολόι που παράγεται από τη Rolex περιέχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό. Αυτός ο αριθμός μπορεί ενδεχομένως να αντιγραφεί, όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιγραφεί ο τρόπος, με τον οποίο χαράσσεται στο ρολόι.

Στο υψηλής ποιότητας και λείο μεταλλικό σώμα του, ο σειριακός αριθμός είναι χαραγμένος με εξαιρετική ακρίβεια και συμμετρία. Αντίθετα, αν ο αριθμός αυτός έχει χαραχτεί εκ των υστέρων, τότε θα προκαλεί βαθουλώματα στο μέταλλο και δεν θα είναι εντελώς ίσιος.

Επιπλέον, στο κούμπωμα, θα βρείτε έναν χαραγμένο κωδικό. Αυτός ο κωδικός φανερώνει το έτος και τον μήνα κατασκευής του μπρασελέ. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε εάν το μπρασελέ είναι το αρχικό ή έχει αντικατασταθεί και φυσικά αν είναι αυθεντικό.

Διαβάστε προσεκτικά τα κείμενα στην μπροστινή πλευρά

Τα ρολόγια Rolex έχουν κείμενο τόσο στην πάνω όσο και στην κάτω πλευρά της κάσας, όπως βλέπετε το ρολόι. Το κείμενο αυτό στα ρολόγια απομίμηση δεν είναι απόλυτα ευθύ ή μπορεί να μην έχει παντού το ίδιο διάστημα. Σε άλλες περιπτώσεις, οι άκρες των γραμμάτων ξεφεύγουν λίγο ή πλαγιάζουν. Θέλει πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια, όμως με έναν μεγεθυντικό φακό θα μπορέσετε να το καταλάβετε.

Βάρος

Αυτός είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την αυθεντικότητα ενός ρολογιού Rolex. Για να διασφαλίσετε ότι θα αγοράσετε ένα πρωτότυπο Rolex, πρέπει να το ζυγίζετε. Το αυθεντικό Rolex είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και μαζί με το μπρασελέ υψηλής ποιότητας είναι αρκετά βαρύ. Αντίθετα, οι απομιμήσεις είναι αρκετά πιο ελαφριές.

Φυσικά, ο πιο απλός τρόπος να εξασφαλίσετε την αυθεντικότητα στην αγορά μεταχειρισμένων Rolex είναι να εμπιστευθείτε έναν αξιόπιστο πωλητή. Στο Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο, πωλούνται μόνο αυθεντικά Rolex, τα οποία συνοδεύονται από όλα τα πιστοποιητικά τους και δίδονται στο κουτί τους σε άριστη κατάσταση.