ενεχυροδανειστήριο logo

Δώρα Γάμου: 8 συμβουλές για να διαλέξετε το τέλειο

Οι γάμοι είναι πάντα μια ιδιαίτερη περίσταση—ίσως όχι για εμάς τόσο πολύ, αλλά σίγουρα για το ζευγάρι που παντρεύεται. Μερικές φορές, η επιλογή του σωστού δώρου για τη νύφη και τον γαμπρό μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη ποικιλία από τόσα πολλά πιθανά δώρα εκεί έξω. Πώς λοιπόν αποφασίζεις για το τέλειο γαμήλιο δώρο;

Το Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο θα σας δώσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να λάβετε υπόψιν για να επιλέξετε το τέλειο δώρο γάμου.

1. Ψάξτε για χρήσιμα αλλά κομψά δώρα

Τα γαμήλια δώρα είναι μια διαχρονική παράδοση που τιμάνε την ειδική περίσταση δύο ατόμων που ενώνονται με τα δεσμά του γάμου. Αν και είναι σίγουρα σημαντικό να επιλέξετε ένα δώρο που το ευτυχισμένο ζευγάρι θα εκτιμήσει και θα χρησιμοποιήσει, αξίζει επίσης να σκεφτείτε δώρα που είναι χρήσιμα και κομψά. Ένα κομψό δώρο μπορεί να προσθέσει μια πινελιά πολυτέλειας στην ίδια την ημέρα του γάμου, ενώ ένα χρήσιμο δώρο μπορεί να θεωρηθεί πολύτιμο για τα επόμενα χρόνια.

Θα μπορούσατε, λοιπόν, να δωρίσετε ένα καλό κόσμημα στη νύφη, Cartier, Bulgari, Winston, και ένα ρολόι στον γαμπρό, Rolex, Panerai, Patek Phillipe, τα οποία θα έχουν για πάντα και δεν θα χάσουν ποτέ την αξία τους, αντίθετα ενδέχεται και να την αυξήσουν. Σίγουρα θα είναι ένα δώρο πολύτιμο και ξεχωριστό και θα σας θυμούνται για πάντα, καθώς, μάλιστα, θα μπορούν να το κληροδοτήσουν και στις επόμενες γενεές.

2. Σκεφτείτε τον προϋπολογισμό σας

Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε. Δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας να αγοράσει κάτι που είναι πέρα από αυτό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.
Τώρα, εάν υπάρχει κάτι που θέλετε πραγματικά να δώσετε στο ζευγάρι, έστω και αν είναι πιο ακριβό, πρέπει να το προγραμματίσετε εκ των προτέρων.

3. Σκεφτείτε τη σχέση σας με το ζευγάρι

Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν σε αυτήν την πτυχή κυρίως επειδή βιάζονται να επιλέξουν ένα δώρο. Η πίεση έρχεται πάντα όταν δεν καθορίζετε τη σχέση σας με τη νύφη ή τον γαμπρό. Υπάρχουν δώρα που μπορεί να είναι άβολο να κάνεις όταν η σχέση σου με το άτομο δεν είναι τόσο στενή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να κατανοήσετε αυτό πρώτα, ώστε να ξέρετε τι δώρα αρμόζει να κάνετε.

4. Λάβετε υπόψιν τις ανάγκες τους

 

Μερικά ζευγάρια θα υποδείξουν το δώρο που προτιμούν και μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα γάμου τους για αυτά τα αντικείμενα. Εάν υπάρχει κάτι στη λίστα που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, μπορείτε να το επιλέξετε ως δώρο. Εάν δεν έχουν λίστα, δεν θα ήταν κακό να τους ρωτήσετε προσωπικά.
Εάν γνωρίζετε καλά το ζευγάρι – ίσως είστε στενός φίλος ή άμεσος συγγενής, ξέρετε τι είναι αυτό που χρειάζονται περισσότερο. Ίσως το ζευγάρι μόλις πρόσφατα μετακόμισε στο νέο τους σπίτι και μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε τα πράγματα που πιθανότατα τους λείπουν και θα είναι χρήσιμα.

5. Προσθέστε μια προσωπική πινελιά στο δώρο σας

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να δίνουν δώρα με μια προσωπική πινελιά. Ένα χειροποίητο δώρο ή εξατομικευμένο αντικείμενο. Το να κάνετε το δώρο σας προσωπικό είναι μια συναισθηματική προσφορά για το άτομο που θα το λάβει. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το εκτιμήσει περισσότερο από το άτομο για το οποίο το έχετε εξατομικεύσει. Δείχνει επίσης πόσο καλά γνωρίζετε το ζευγάρι και εκφράζει το πόσο πολύ τους έχετε σκεφτεί.

Μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας για προσωπικά δώρα συμβαίνει εάν ο δωρητής και ο παραλήπτης είναι καλοί φίλοι. Μπορεί να θέλετε να δώσετε στον φίλο ή τη φίλη σας ένα πιο προσωπικό αντικείμενο, όπως ένα ρολόι ή ένα ιδιαίτερο κόσμημα επώνυμης εταιρείας.

6. Προσθέστε ένα μήνυμα και μια ευχή

Προσθέστε μια μικρή κάρτα στο δώρο σας και γράψτε ένα σύντομο μήνυμα για να ευχηθείτε στο ζευγάρι, για να βάλετε μια προσωπική πινελιά στο δώρο σας. Εάν δεν έχετε δει το ζευγάρι για αρκετό καιρό, συμπεριλάβετε μια πολύ σύντομη εμπνευσμένη φράση ή θετικά φορτισμένα αποφθέγματα, ακολουθούμενα από τις ειλικρινείς ευχές για τον γάμο τους.

7. Τα μετρητά είναι πάντα ευπρόσδεκτα

Εάν δεν μπορείτε πραγματικά να σκεφτείτε καποιο πιο συγκεκριμένο δώρο, τα μετρητά είναι πάντα μια επιλογή. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ζευγάρια θα εκτιμούσαν και θα προτιμούσαν τα δώρα σε μετρητά.

Επίσης μια εξαιρετική ιδέα είναι να τους δωρίσετε μια ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ !!!

Οι χρυσές λίρες είναι ένα εξαιρετικό και διαχρονικό δώρο, καθώς όχι μόνο δεν χάνει ποτέ την αξία της αλλά την αυξάνει κιόλας με το πέρασμα του χρόνου. Είναι βέβαιο πως είναι ένα δώρο επένδυση που θα εκτιμηθεί πολύ από το ζευγάρι.

8. Δεν είναι ποτέ κακή ιδέα να συνεργαστείτε με κάποιον για να μοιραστείτε το κόστος

Εάν σκοπεύετε να πάρετε το τέλειο δώρο, αλλά είναι πολύ έξω από τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από κάποιον άλλον —ίσως έναν άλλο κοινό φίλο— να μοιραστεί το κόστος του δώρου. Το ζευγάρι δεν θα πειράξει αν χρειάστηκαν παραπάνω από ένα άτομα για να αγοράσουν το δώρο των ονείρων τους, ειδικά αν είναι ακριβό.

Δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο δώρο γάμου, αλλά, αν λάβετε υπόψιν σας τις συμβουλές μας, δεν θα είναι και δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του.

Στο Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο, με εμπειρία 42 ετών στην αγορά και πώληση χρυσού, διαθέτουμε μια μεγάλη συλλογή κοσμημάτων και ρολογιών, αλλά και χρυσές λίρες, που μπορούν να κάνουν το νιόπαντρο ζευγάρι χαρούμενο και ευτυχισμένο. Αν, λοιπόν θέλετε να προσφέρετε κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο ως γαμήλιο δώρο, καλέστε μας τώρα στο 21 0522 1418 και κλείστε το ραντεβού σας να επιλέξετε, με τη βοήθεια ενός από τους έμπειρους εκτιμητές μας, ένα δώρο εξαιρετικής ποιότητας και καλαισθησίας.