Νέο ωράριο από 15/10/2024: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30 – 18.00 Σάββατο: 9.30 – 15.00

Νέο ωράριο από 15/10/2024

Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30 – 18.00 Σάββατο: 9.30 – 15.00

5 συναρπαστικά στοιχεία που χτίζουν τον μύθο των κοσμημάτων Cartier

Η Cartier αποτελεί έναν μύθο και όχι άδικα. Με μια συγκλονιστική ιστορία από τον 19ο αιώνα, τα κοσμήματα Cartier είναι συνώνυμα της πολυτέλειας και της φινέτσας. Όσοι δεν γνωρίζουν πολλά από τον χώρο της μόδας και της κοσμηματοποιίας, ίσως αναρωτιούνται για ποιο λόγο τα κοσμήματα Cartier αποτελούν το όνειρο κάθε γυναίκας. Για ποιο λόγο είναι τόσο ακριβά και τα προτιμούν όλοι οι γαλαζοαίματοι και οι celebrities του πλανήτη, αλλά και όσοι μπορούν να ξεχωρίσουν το κόσμημα που αξίζει τα λεφτά του.

Η απάντηση δεν κρύβεται φυσικά μόνο στην άριστη ποιότητα, στα πολύτιμα μέταλλα και λίθους αλλά και τον διαχρονικό σχεδιασμό των κοσμημάτων Cartier. Σίγουρα ισχύουν όλα αυτά, όμως από πίσω υπάρχει κάτι πολύ παραπάνω. Υπάρχει ένας ολόκληρος μύθος που πλαισιώνει αυτό το brand, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή παγκοσμίως.

Διαβάστε παρακάτω μερικά συναρπαστικά στοιχεία που κρύβονται πίσω από αυτό τον μύθο και οπωσδήποτε θα καταλάβετε τη λατρεία τόσων γυναικών για τα βραχιόλια, τα δαχτυλίδια αλλά και τα ρολόγια Cartier.

  1. Ο Alfred Cartier ήταν ο πρώτος κοσμηματοπώλης που χρησιμοποίησε με επιτυχία την πλατίνα. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, η πλατίνα ήταν ένα εξαιρετικά ακριβό υλικό που χρησιμοποιούνταν κυρίως από τις βασιλικές οικογένειας στα σερβίτσια τους. Το υψηλό σημείο τήξης της πλατίνας έκανε το μέταλλο απίστευτα δύσκολο στην επεξεργασία, οπότε ήταν ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα όταν, το 1847, ο Alfred Cartier άρχισε να το χρησιμοποιεί στα κοσμήματά του, κυρίως για να ενισχύσει τη λαμπρότητα των διαμαντιών.
  2. Ο Louis Cartier ήταν ο πρώτος σχεδιαστής κοσμημάτων που έκανε δημοφιλή στους άντρες τα ρολόγια χειρός. Το 1904, ο Cartier έφτιαξε το πρώτο ρολόι χειρός για άνδρες, το Santos, το οποίο πήρε το όνομά του από τον φίλο του αεροπόρο Alberto Santos Dumont. Επρόκειτο για ένα τολμηρό εγχείρημα, καθώς εκείνη την εποχή το ρολόι τσέπης είχε ακόμα την αίγλη για τους άνδρες. Όμως, η χρησιμότητα του ρολογιού χειρός για τους αεροπόρους, σε αντίθεση με το ρολόι τσέπης, καθιέρωσαν σταδιακά αυτόν τον τύπο ρολογιού.
  3. Ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’ της Αγγλίας ονόμασε τον Louis Cartier ως “κοσμηματοπώλη των βασιλιάδων και βασιλιά των κοσμημάτων”. Ο κατάλογος πελατών της Cartier περιλαμβάνει έναν εντυπωσιακό αριθμό γαλαζοαίματων και αριστοκρατών. Η πριγκίπισσα Ματίλντα, ανιψιά του Ναπολέοντα, έκανε την πρώτη της αγορά από τον Cartier το 1856 και η σύζυγος του Ναπολέοντα Γ’, η αυτοκράτειρα Ευγενία, έγινε πελάτης το 1859. Στα επόμενα χρόνια, ο Cartier θα διοριστεί επίσημος προμηθευτής του βασιλιά Εδουάρδου Ζ’ της Αγγλίας (1904), του βασιλιά Κάρλος Α’ της Πορτογαλίας (1905) και του βασιλιά Πέτρου της Σερβίας (1913).
  4. Ο σχεδιασμός του πασίγνωστου βραχιολιού “Love” εμπνεύστηκε από τις μεσαιωνικές ζώνες αγνότητας. Σύμφωνα με την παράδοση, οι ζώνες αγνότητας ήταν ένα είδος εσώρουχου που είχε σχεδιαστεί για να φοριέται από τις γυναίκες κατά τη διάρκεια των σταυροφοριών και να τις κρατάει πιστές στους συζύγους τους που τις είχαν αφήσει, για να πολεμήσουν. Ο Cipullo, που σχεδίασε το βραχιόλι, εστίασε στον συμβολισμό της αφοσίωσης και της πίστης και έφτιαξε το πιο γνωστό κόσμημα του κόσμου, ένα βραχιόλι με συμπαγή μανσέτα, βίδες και μηχανισμό κλειδώματος, ο οποίος μπορεί να ανοίξει μόνο με το ειδικό κατσαβίδι.
  5. Η υψηλότερη τιμή δημοπρασίας για ένα κοσμήμα Cartier ήταν 30 εκατομμύρια δολάρια. Το Sunrise Ruby της Cartier, ένα δαχτυλίδι με ρουμπίνι Βιρμανίας 25,6 καρατιών, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s το Μάιο του 2015 και αποτελεί το ακριβότερο ρουμπίνι και τον ακριβότερο πολύχρωμο πολύτιμο λίθο στον κόσμο.

Στο Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά κοσμήματα προς πώληση σε άριστη κατάσταση. Μάθετε περισσότερα και γεμίστε και τη δική σας ζωή με τη λάμψη και την αίγλη της Cartier.