ενεχυροδανειστήριο logo

Οι χρυσές λίρες ως επένδυση

Μια πολύ συχνή ερώτηση που μας κάνουν οι πελάτες μας είναι αν οι χρυσές λίρες αποτελούν μια καλή επένδυση.
Η απάντηση είναι πως όποιος είχε κάποτε την τύχη να κατέχει χρυσά νομίσματα μπορεί να καταλάβει ότι στη συγκεκριμένη επένδυση υπάρχει πάντοτε κάτι σταθερό και ικανοποιητικό.

Ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα νομίσματα στον κόσμο, συμβολίζει την ποιότητα και την ιστορία που έχει συνδεθεί με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Τα χαρακτηριστικά της χρυσής λίρας

χρυσή λίρα 1907

Κόπηκε για πρώτη φορά το 1489 και από το 1817 με το εμβληματικό σχέδιο του Αγίου Γεωργίου και του Δράκου, η χρυσή λίρα είναι ένα από τα παλαιότερα νομίσματα που παράγονται ακόμα και σήμερα.
Κατασκευασμένη από χρυσό 22 καρατίων παραμένει αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές επενδυτικό νόμισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο.

Όμως, παρά τη θέση του στη βρετανική ιστορία, οι ειδικοί μας ερωτούνται συχνά, «Είναι οι χρυσές λίρες μια καλή επένδυση;»

Με το συγκεκριμένο άρθρο, το Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο θα σας λύσει κάποιες από τις εύλογες απορίες σας και θα σας εξηγήσει γιατί οι χρυσές λίρες αποτελούν μια αξιόπιστη επένδυση.

Καταρχήν θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, ακριβώς όπως στην αγορά κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη χρυσών νομισμάτων έτσι υπάρχουν και πολλοί διαφορετικοί τύποι επενδυτών.

Τα είδη των επενδυτών

king george 1820 five pound

Μερικοί επενδυτές αγοράζουν χρυσές λίρες, επειδή θέλουν να τις διατηρήσουν μακροπρόθεσμα, ελπίζοντας σε αύξηση της τιμής.

Άλλοι τα επιλέγουν για λόγους ευκολίας – μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν στο σπίτι και να πωληθούν γρήγορα, εάν χρειαστεί να αποδεσμευτούν επειγόντως κεφάλαιο σε περίπτωση κάποιας έκτακτης ανάγκης.

Για τους συλλέκτες νομισμάτων και τους νομισματολόγους, η ελκυστικότητα των χρυσών λιρών έγκειται κυρίως στην αισθητική και ιστορική τους απήχηση.
Οι νομισματολόγοι συνήθως προσελκύονται από σπάνια νομίσματα χρυσού ή ιστορικά νομίσματα, ενώ οι επενδυτές τείνουν να επιλέγουν αυτά που προσφέρουν την καλύτερη αξία.

Είναι ασφαλής η επένδυση σε χρυσή λίρα;

χρυση λίρα king george

Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκετε, η επένδυση σε χρυσές λίρες θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε ένα παγκοσμίου φήμης νόμισμα με μια αποδεδειγμένη και σταθερή παγκόσμια αξία.

Αναφέραμε και πριν και θα επαναλάβουμε και τώρα ότι ακριβώς όπως και με τις μετοχές η τιμή της χρυσής λίρας μπορεί να ανεβαίνει και να πέφτει.Αλλά το κύριο πλεονέκτημα που έχουν, όταν επενδύουμε σε αυτές, είναι ότι θα έχουν ΠΑΝΤΑ πραγματική και μόνιμη αξία – σε αντίθεση με ορισμένες μετοχές ή κρυπτονομίσματα.

Έχει, άλλωστε, αποδειχτεί ιστορικά ότι έχουν διατηρήσει την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχει συμβεί ή να συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία.
Και όχι μόνον αυτό, αλλά ορισμένες λίρες έχουν επίσης τη δυνατότητα να ανέρχονται σε αξία λόγω της σπανιότητας, της αισθητικής ή της ιστορικής τους απήχησης.
Ως εκ τούτου, προσφέρουν έναν συνδυασμό των πλεονεκτημάτων της διατήρησης χρυσού και νομισματικής σε μια μικρή επένδυση.

Εάν η επένδυση σε χρυσό είναι το κύριο κίνητρό σας, αποφύγετε να αγοράζετε νέες εκδόσεις που είναι συχνά υπερτιμημένες και παράγονται αποκλειστικά για συλλέκτες που είναι απλά ικανοποιημένοι από την κατοχή τους.
Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να αποκτήσετε κρατικά νομίσματα που ανήκουν σε μεταγενέστερη ιδιοκτησία – επίσης γνωστά ως νομίσματα χρυσού και νομίσματα δευτερογενούς αγοράς – καθώς παρέχουν καλύτερη αξία και θα πάρετε περισσότερο χρυσό για τα χρήματά σας.

Όπως περιγράφεται στην αρχή αυτού του οδηγού, το κύριο όφελος από την αγορά χρυσών λιρών είναι η αυξημένη ευελιξία, όταν προσπαθείτε να πουλήσετε ένα μικρότερο μέρος της συνολικής επένδυσής σας.

Πως να επενδύσω επιτυχώς σε χρυσές λίρες;

Εγγλέζικη χρυση λίρα

Για να επενδύσετε επιτυχώς σε σπάνια νομίσματα, που θα μπορούσαν να αυξηθούν σε νομισματική αξία, θα πρέπει ως επενδυτές είτε να αποκτήσετε σημαντικές γνώσεις, κάτι που δεν είναι πάντοτε εφικτό, είτε να είστε σε θέση να αξιοποιήσετε έναν ειδικό που θα μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας συμβουλεύσει έγκυρα και έγκαιρα, ώστε οι εξαγορές να μπορούν να γίνουν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή.

Στο Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο με σεβασμό και προσοχή διατηρούμε βάση δεδομένων επενδυτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν συλλεκτικά αντικείμενα για επένδυση, ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε τους πελάτες μας την κατάλληλη στιγμή και να επιτυγχάνεται, κατά αυτόν τον τρόπο, μια γρήγορη και αποτελεσματική πώληση στην τρέχουσα αξία χρυσού της αγοράς. Καλέστε μας σήμερα στο 210-52-21-418 και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να σας συμβουλεύσουμε σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά και πώληση χρυσών λιρών.