ενεχυροδανειστήριο logo

Πώς να ξεχωρίσεις την αυθεντική τσάντα Hermes

Μια τσάντα Hermes Birkin ή Kelly είναι μία από τις διασημότερες επώνυμες τσάντες και θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα αντικείμενα που μπορεί να αποκτήσει μια γυναίκα. Η δημοφιλία των εν λόγω μοντέλων αλλά και όλων των τσαντών Hermes είναι τόσο μεγάλη που είναι λογικό να ξεφυτρώνουν κάθε χρόνο αμέτρητες απομιμήσεις. Και μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη βλέπετε κάποια σημαντική διαφορά, όμως η αλήθεια είναι ότι η αυθεντική τσάντα Hermes πάντα ξεχωρίζει.

Ένα εξασκημένο μάτι ξέρει πού να κοιτάξει για να την καταλάβει. Αν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε για την αγορά μεταχειρισμένης τσάντας Hermes, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε, έτσι ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή και να αποκτήσετε το όνειρο κάθε γυναίκας.

Ράψιμο

Κάθε τσάντα Hermes είναι χειροποίητη, δηλαδή ραμμένη στο χέρι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ραφές σε μια αυθεντική τσάντα είναι άψογες και δεν υπάρχει ούτε μία βελονιά που ξεφεύγει από τη γραμμή. Για να το αντιληφθείτε ακόμα καλύτερα, εκτός από το να παρατηρήσετε τη γραμμή, μπορείτε να ακουμπήσετε και τη ραφή με το δάχτυλο. Αν νιώσετε οποιαδήποτε χαλαρότητα ή ακανόνιστο κόμπο στη ραφή, αυτό θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες.

Σχήμα τσάντας

Το σχήμα της τσάντας και οΗ επένδυση στο εσωτερικό της τσάντας είναι φτιαγμένη με το ίδιο δέρμα, όπως και το εξωτερικό. Μάλιστα, αυτή η επένδυση είναι ελαφρώς τραχιά και όχι λεία. Στις περισσότερες απομιμήσεις η επένδυση δεν είναι υψηλής ποιότητας, ενώ και οι ραφές δεν είναι ίσιες και ομοιόμορφες όπως στην εξωτερική πλευρά.να μην διογκώνεται σε κανένα σημείο. Το ίδιο ισχύει και για τις λαβές, οι οποίες πρέπει να παραμένουν ψηλά χωρίς να παίζουν και χωρίς να πέφτουν προς τα κάτω.

Μεταλλικά σημεία

Τα μεταλλικά σημεία στις τσάντες Hermes είναι πάντα από πολύτιμο μέταλλο, συνήθως είτε παλλάδιο είτε επιπλατινωμένο χρυσό, ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να μαυρίσουν σημεία στην τσάντα, όπως το φερμουάρ και το κλείσιμο. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το βάρος και την ποιότητά τους. Επιπλέον, όλα τα πολύτιμα μέταλλα φέρουν μικρές ενδείξεις για το υλικό και τα καράτια τους.

Φερμουάρ

Μια τσάντα Hermes έχει φερμουάρ, πάνω στο οποίο αναγράφεται το brand name. Φυσικά, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στην απομίμηση. Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβετε ότι το φερμουάρ και συνεπώς ολόκληρη η τσάντα είναι μαϊμού είναι να προσέξετε το άκρο του φερμουάρ. Αυτό σε κάθε περίπτωση, είτε όταν είναι ανοιχτό είτε κλειστό, θα πρέπει να παραμένει σε παράλληλη θέση και να μην κρέμεται προς τα κάτω.

Επένδυση στο εσωτερικό

Η επένδυση στο εσωτερικό της τσάντας είναι φτιαγμένη με το ίδιο δέρμα, όπως και το εξωτερικό. Μάλιστα, αυτή η επένδυση είναι ελαφρώς τραχιά και όχι λεία. Στις περισσότερες απομιμήσεις η επένδυση δεν είναι υψηλής ποιότητας, ενώ και οι ραφές δεν είναι ίσιες και ομοιόμορφες όπως στην εξωτερική πλευρά.

Κάρτα αυθεντικότητας

Ο πιο έξυπνος τρόπος να αντιληφθείτε την απομίμηση και μάλιστα στο πιο εύκολο σημείο να σας κοροϊδέψουν. Οι τσάντες Hermes δεν συνοδεύονται ποτέ από κάρτα αυθεντικότητας. Αν, λοιπόν, σας δώσουν μια κάρτα με το λογότυπο της Hermes, τότε αυτό θα σας κάνει να καταλάβετε ότι η τσάντα δεν είναι αληθινή Hermes.

Στο Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο μπορείτε να βρείτε αυθεντικές μεταχειρισμένες τσάντες προς πώληση σε άριστη κατάσταση και προσιτές τιμές.