ενεχυροδανειστήριο logo

Patek Philippe: Η κληρονομιά και η ιστορία πίσω από την επιτυχία

Η Patek Philippe είναι γνωστή ως μία από τις πιο αποκλειστικές και πολυτελείς εταιρείες ωρολογοποιίας στον κόσμο. Τα ρολόγια της θεωρούνται υπερσύγχρονα και αποτελούν, πραγματικά, την επιτομή της ωρολογοποιίας. Τα ρολόγια της Patek Philippe είναι σπάνια από τη φύση τους και, για ορισμένα μοντέλα, πρέπει να περιμένετε πολλά χρόνια για να τα πάρετε στα χέρια σας.

Η Patek Philippe δεν είναι όπως οι περισσότερες άλλες μάρκες πολυτελών ρολογιών. Το ρολόι Patek Philippe είναι η καλύτερη χειροτεχνία με απέραντη προσοχή στη λεπτομέρεια και με μια πλούσια κληρονομιά που δεν είναι τίποτα άλλο παρά τελειότητα. Λόγω της περιορισμένης φύσης τους και του περιορισμένου αριθμού τους, η ζήτηση για ρολόγια Patek είναι μεγαλύτερη από ποτέ και οι συλλέκτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά για να τα αποκτήσουν. Το κόστος των ρολογιών Patek έχει εκτοξευθεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, και σε αυτό το άρθρο το Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο, μοιράζεται μαζί σας τα κορυφαία και πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για την Patek Philippe, που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την κληρονομιά και την ιστορία πίσω από την τεράστια επιτυχία της Patek Philippe.

Η Αρχή

 

antoine patek
Antoine Patek

Η Patek Philippe ιδρύθηκε την 1η Μαΐου 1851 και έχει έδρα στο Vallée de Joux στην Ελβετία από τους Antoni Patek και Franciszek Czapek
Ο Franciszek Czapek ήταν Τσέχος ωρολογοποιός και ο Antoni Patek Πολωνός ωρολογοποιός. Αυτοί οι δύο ίδρυσαν την Patek, Czapek & Cie το 1839 στη Γενεύη.
Στη συνέχεια, άρχισαν να φτιάχνουν ρολόγια τσέπης, αλλά χώρισαν το 1844.

Αφού χώρισε με τον Czapek, ο Patek ενώθηκε με τον Γάλλο ωρολογοποιό Adrien Philippe το 1845, τον υπεύθυνο για την εφεύρεση του μηχανισμού περιέλιξης χωρίς κλειδί.

Η Patek Philippe είχε αποκλειστική πελατεία

Η Patek Philippe αποτελεί την πραγματική τελειότητα στην ωρολογοποιία και ως εκ τούτου, μπορείτε να περιμένετε από τη μάρκα να έχει μερικούς από τους πιο αποκλειστικούς πελάτες μεταξύ όλων των επωνυμιών ρολογιών.

Ο Patek Philippe έχει παραδώσει ρολόγια στον Christian IX, την πριγκίπισσα Louise της Δανίας, τον Victor Emmanuel III της Ιταλίας, τον Hussein Kamel και πολλούς άλλους.

Η Patek Philippe δημιούργησε ένα από τα πιο περίπλοκα μηχανικά ρολόγια που κατασκευάστηκαν ποτέ το 1989

 

1989 patek phillipe

Αυτό το ρολόι κατασκευάστηκε για την 150η επέτειο της Patek Philippe. Το ρολόι έχει 39 επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας του Πάσχα, της ώρας ανατολής, της εξίσωσης του χρόνου, του αστρονομικού χρόνου και πολλών άλλων λειτουργιών.

Η Patek Philipe ήταν ανέκαθεν ιδιόκτητη

 

Thiery Stern
Thiery Stern

Η εταιρεία ανήκει στην οικογένεια Stern από το 1932 και, από τα τέλη της δεκαετίας του 2000, η ​​εταιρεία διευθύνεται από τον Philippe Stern και τον γιο του Thierry Stern. Ο Thierry Stern ανέλαβε την ηγεσία της εταιρείας από τον πατέρα του το 2010.

Το 1932, η Patek κυκλοφόρησε το Ref. 96 ρολόι

 

1932 patek philippe Ref. 96

Αυτό το ρολόι είναι αυτό που έχει μείνει στην ιστορία ως το πρωτότυπο της εμβληματικής και θρυλικής συλλογής Calatrava.

Έχει αναφερθεί ότι η Patek Philippe έχει φτιάξει λιγότερα από 1 εκατομμύριο ρολόγια από το 1839
Αυτό δείχνει πόσο αποκλειστικός κατασκευαστής ρολογιών είναι η Patek Philippe, επειδή είναι ένας αριθμός που είναι χαμηλότερος από τη συνολική ετήσια παραγωγή ρολογιών ορισμένων από τις μεγάλες εταιρείες ρολογιών πολυτελείας. Δεδομένου ότι η Patek Philippe είναι πολύ περιορισμένη με τους αριθμούς παραγωγής τους, ωστόσο αυτός ο αριθμός είναι μια εκτίμηση.

Χρειάζονται εννέα μήνες για να φτιάξεις τα πιο βασικά ρολόγια της Patek Philippe

patek phillipe watch

Αυτό είναι μόνο για τα πιο βασικά ρολόγια της συλλογής της Patek Philippe. Τα πιο προηγμένα ρολόγια τους χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να κατασκευαστούν.

Στην πραγματικότητα, τα πιο περίπλοκα ρολόγια χρειάζονται περισσότερα από δύο χρόνια για να κατασκευαστούν.

Μόνο επιλεγμένα άτομα επιτρέπεται να αγοράσουν το Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300 γρ
Το 6300G κυκλοφόρησε το 2016 και για να έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα, πρέπει να κάνετε αίτηση για να το αγοράσετε. Τα άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση θα επιλεγούν προσεκτικά από την οικογένεια Stern, την οικογένεια που τώρα κατέχει το εμπορικό σήμα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η Patek θέλει να διασφαλίσει ότι τα ρολόγια θα πηγαίνουν μόνο σε συλλέκτες που «τα τιμούν και τα εκτιμούν πραγματικά». Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια.

Η Patek Philippe παρουσίασε την εμβληματική της συλλογή Nautilus το 1976

 

1976 nautilus

Αφού αποφάσισαν να θέσουν στόχο την παραγωγή ενός αποκλειστικού αθλητικού ρολογιού με την υψηλότερη ποιότητα στην αγορά, η Patek Philippe κυκλοφόρησε το μοντέλο Nautilus το 1976.

Σήμερα, είναι το πιο εμβληματικό και δημοφιλές μοντέλο της εταιρείας.

Η Patek Phillipe κατασκευάζει όλα τα εξαρτήματα ρολογιών της εσωτερικά
Αυτό δείχνει την τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια που χρειάζεται για την κατασκευή των ρολογιών τους.
Οι θήκες των ρολογιών είναι συχνά σφυρηλατημένες από συμπαγή κομμάτια χρυσού ή πλατίνας.
Κάθε λεπτομέρεια ενός ρολογιού Patek Philippe ολοκληρώνεται στο χέρι. Κάποιοι επισημαίνουν ότι είναι περιττό, καθώς πολλές φορές, μόνο ο ωρολογοποιός μπορεί να το εκτιμήσει, ωστόσο, όταν προσπαθείς για την τελειότητα, δεν μπορείς ποτέ να συμβιβαστείς.

Το 2001 εγκαινιάστηκε το Μουσείο Patek Philippe

 

patek phillipe museum

Το μουσείο άνοιξε το 2001 στην περιοχή Plainpalais της Γενεύης. Το μουσείο Patek Philippe έχει περισσότερα από 2000 ρολόγια. Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα, αν όχι τα πιο δημοφιλή μουσεία ωρολογοποιίας και ρολογιών στον κόσμο.

Το 5002P Sky Moon Tourbillon κατέκτησε το ρεκόρ ως το πιο ακριβό σύγχρονο ρολόι χειρός το 2008

 

5002P Sky Moon Tourbillon

Ένα ρολόι Patek Philippe κατέκτησε το ρεκόρ ως το πιο ακριβό μοντέρνο ρολόι χειρός που πωλήθηκε στο Hong Kong Sotheby’s για 11,75 εκατομμύρια δολάρια HK. Το ρολόι ήταν το Ref. 5002P Sky Moon Tourbillon σε πλατίνα με τουρμπιγιόν.

Αυτό έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του πιο ακριβού ρολογιού χειρός που κατείχε προηγουμένως το ρολόι χειρός Tour de l’Ile του Vacheron Constantin, το οποίο πουλήθηκε για 1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2005.

Το 2010, μόλις δύο χρόνια μετά το προηγούμενο ρεκόρ, ένα άλλο Patek έσπασε το ρεκόρ και έγινε το πιο ακριβό που πουλήθηκε σε δημοπρασία. Το ρολόι αγοράστηκε από ένα ελβετικό μουσείο και πουλήθηκε από τον οίκο Christie’s στη Γενεύη στις 10 Μαΐου 2010. Το ρολόι πωλήθηκε για 6,26 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα και ήταν ένα ρολόι χειρός χρονογράφου από κίτρινο χρυσό και με αέναο ημερολόγιο, καθώς και οθόνη σε φεγγάρι .
Το ρολόι κατασκευάστηκε το 1943.

Το 2016, ένα άλλο ρολόι Patek Philippe θα έπαιρνε το ρεκόρ ως το πιο ακριβό ρολόι χειρός που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Το ρολόι βγήκε σε δημοπρασία στις 12 Νοεμβρίου 2016 και το ρολόι ήταν Patek Philippe Ref. 1518 σε χάλυβα.
Το ρολόι πωλήθηκε για 9.600.000 CHF. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη φορά που αυτό το ρολόι, από τα οποία υπάρχουν μόνο τέσσερα, βγήκε σε δημοπρασία.
Το ρολόι διαθέτει χρονογράφο και αέναο ημερολόγιο.

Η Patek Philippe είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες ρολογιών αυτής της εποχής, όσον αφορά στα εξαιρετικά και αποκλειστικά ρολόγια κατασκευασμένα με τελειότητα. Τα Patek Philippe είναι το όνειρο κάθε λάτρη του ρολογιού, καθώς επιδεικνύουν κορυφαία δεξιοτεχνία, αλλά είναι, επίσης, και ενσωματωμένα στην παράδοση και την ιστορία.

Στο Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ρολογιών. Οι έμπειροι και καταρτισμένοι εκτιμητές μας θα είναι δίπλα σας με γνώση και αξιοπιστία να σας βοηθήσουν να κάνετε την κατάλληλη αγορά ρολογιών. Όλα μας τα ρολόγια συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Καλέστε μας στο 210-52-21-418 και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.