ενεχυροδανειστήριο logo

9 πράγματα που δεν γνωρίζεται για τα δαχτυλίδια αρραβώνων

Με πολλές διαθέσιμες επιλογές, το να διαλέξεις το τέλειο δαχτυλίδι αρραβώνων, ίσως να μην είναι και τόσο εύκολο. Από το μέγεθος των διαμαντιών μέχρι τα είδη μετάλλων και τα στιλ δαχτυλιδιών, χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να βρείτε το τέλειο δαχτυλίδι για το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Για να εμπνεύσει τη διαδικασία επιλογής σας, το Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο, με εμπειρία 42 ετών σε δαχτυλίδια και βέρες αρραβώνων, σας παρεθέτει κάποια εκπληκτικά γεγονότα σχετικά με τα δαχτυλίδια αρραβώνων, που σίγουρα δεν γνωρίζατε! Το πρώτο γεγονός θα μας πάει αιώνες πίσω. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

 1. Η προέλευση των δαχτυλιδιών αρραβώνων

 

δαχτυλιδι αρραβώνων αρχαία Αίγυπτος


Πολλοί πίστευαν ότι η έννοια των δαχτυλιδιών αρραβώνων προήλθε από τους Αρχαίους Αιγύπτιους. Όπως λένε, το σχήμα του δαχτυλιδιού συμβολίζει την αιωνιότητα.
Αλλά δεν υπάρχει τεκμηρίωση που να αποδεικνύει ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν και χρησιμοποίησαν δαχτυλίδια για να κάνουν πρόταση γάμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο Αρχιδούκας Μαξιμιλιανός της Αυστρίας που έδωσε για πρώτη φορά ένα χρυσό διαμαντένιο δαχτυλίδι στη Mary Burgundy για να συμβολίσει την αγάπη και τη δέσμευσή του.

2. Τοποθέτηση δαχτυλιδιού αρραβώνων

 

δαχτυλιδι αρραβώνων σωστό δάχτυλο

Οι άνθρωποι φορούν συνήθως δαχτυλίδια αρραβώνων στο τέταρτο δάχτυλο στο αριστερό χέρι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλοί πίστευαν ότι υπάρχει μια φλέβα, που αναφέρεται ως Vena Amoris, η οποία συνδέει το δάχτυλο με την καρδιά.
Στις περισσότερες δυτικές χώρες, το να φοράς δαχτυλίδι αρραβώνων στο τέταρτο δάχτυλο στο αριστερό χέρι συμβολίζει την αγάπη ενός ζευγαριού.

3. Πρώτο διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων

 

πρώτο διαμαντένιο δαχτυλίδι Μαξιμιλιανός

Οπως προαναφέραμε, το δαχτυλίδι που δόθηκε από τον Αρχιδούκα Μαξιμιλιανό της Αυστρίας στη Μαρία της Βουργουνδίας το 1477 ήταν το πρώτο διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων που καταγράφηκε. Είχε ένα σετ διαμαντιών σε σχήμα “Μ”.

4. Το δαχτυλίδι αρραβώνων της Κέιτ Μίντλετον

 

δαχτυλίδι αρραβώνων kate middleton

Ένα από τα πιο διάσημα και πολυσυζητημένα μονόπετρα της σύγχρονης εποχής.

Πρόκειται για ένα οβάλ ζαφείρι Κεϋλάνης 12 καρατίων, που περιβάλλεται από 14 διαμάντια και είναι τοποθετημένο σε λευκό χρυσό 18 καρατίων.

Σύμφωνα με τη Vogue, βασίζεται σε μια καρφίτσα που ο πρίγκιπας Αλβέρτος ζήτησε από τον κοσμηματοπώλη Garrard να δημιουργήσει για τη μελλοντική σύζυγό του, βασίλισσα Βικτώρια, το 1840.

5. Το μότο των  τριών μηνών

 

δαχτυλίδι κόστος τριών μηνών

Ένα δαχτυλίδι αρραβώνων μπορεί να αξίζει τον μισθό ενός μήνα ή τριών μηνών—αυτή είναι η επικρατούσα άποψη για την αγορά ενός δαχτυλιδιού.
Αλλά δεν υπάρχει λόγος να σας απασχολεί ιδιαίτερα αυτό το μότο πια. Σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, ξεδεύοντας πολύ λιγότερα χρήματα.

6. Μήνας για πρόταση

 

χριστούγεννα πρόταση αρραβώνα

Μάλλον πιστεύατε ότι είναι ο μήνας του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν είναι αυτός. Ο Δεκέμβριος κατέκτησε το ρεκόρ ως ο πιο δημοφιλής μήνας για προτάσεις.

Περίπου το 15% των μελλοντικών γαμπρών κάνουν πρόταση γάμου γύρω στα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Είναι λογικό, καθώς δημιουργείται μια όμορφη ατμόσφαιρα αυτή την εποχή του χρόνου. Ο συγχρονισμός κάνει επίσης τους ανθρώπους να δουν τα πράγματα από μια πολύ διαφορετική οπτική γωνία.

7. Το πιο δημοφιλές στιλ δαχτυλιδιού αρραβώνων

 

δημοφιλές στυλ δαχτυλίδι αρραβώνων

Υπάρχουν πολλά στιλ δαχτυλιδιών αρραβώνων από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε. Αλλά το πιο δημοφιλές σήμερα είναι η πλατίνα ή ο λευκός χρυσός με ένα στρογγυλό διαμάντι.

8. Δαχτυλίδι αρραβώνων για άνδρες και γυναίκες

 

δαχτυλίδια αρραβώνα αγγλικά

Συνήθως, βλέπετε μόνο γυναίκες να φορούν δαχτυλίδια αρραβώνων. Σήμερα, όμως, έχει αρχίσει να τραβάει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων αντρών.

Υπάρχουν δαχτυλίδια αρραβώνων για άνδρες που ταιριάζουν με το δαχτυλίδι για γυναίκες. Παρόμοια με τις βέρες, η διαφορά είναι ότι ο κύριος σκοπός είναι για την πρόταση.
Άλλωστε πολλά ζευγάρια σήμερα επιλέγουν μαζί ένα δαχτυλίδι αρραβώνων.

9. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των κατά παρεγγελίαν δαχτυλιδιών αρραβώνων

 

custom made δαχτυλίδια αρραβώνων

Η πρωτοτυπία έχει γίνει τεράστια τάση, όταν πρόκειται για πολύτιμα αντικείμενα, όπως τα δαχτυλίδια αρραβώνων. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να προσαρμόσουν τα δαχτυλίδια τους, ακολουθώντας τις προσδοκίες, τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες τους.
Ίσως προτιμήσετε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι που θα δείχνει τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά σας.
Απαιτείται πολλή και ιδιαίτερη Τέχνη και δουλειά, χρόνο και δημιουργικότητα για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό, να κάνετε τη σψστή επιλογή του καταστήματος που θα σας εξυπηρετήσει σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη μέρα της ζωής σας!

Στο Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο, με 42 χρόνια εμπειρίας και αξιοπιστίας, πωλούμε κοσμήματα μεταξύ των οποίων δαχτυλίδια αρραβώνων και βέρες, που συνοδεύονται από όλα τα πιστοποιητικά τους, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές και με πλήρη αξιοπιστία στις οικονομικές συναλλαγές.

Διαθέτουμε και τη γνώση, αλλα και την τέχνη να ικανοποιήσουμε κάθε σας επιθυμία και να κάνουμε μοναδική αυτή την τόσο ιδιαίτερη μέρα για σας! Καλέστε μας τώρα στο 210-52-21-418 και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.