ενεχυροδανειστήριο logo

Χρυσή λίρα Βικτώρια 1889, Τιμή

Χρυσή Λίρα Βικτώρια 1889

Η χρυσή λίρα του 1889 είναι ένα από τα δημοφιλή χρυσά νομίσματα και είναι πολύ περιζήτητο τόσο από συλλέκτες νομισμάτων όσο και από επενδυτές χρυσού. Οι χρυσές λίρες κόβονται στη Βρετανία από το 1817. Στις εκθέσεις νομισμάτων μπορείτε να ακούσετε συχνά να αναφέρουν αυτά τα νομίσματα ως Sovs.

Εκτός από τη Βρετανία, χρυσές λίρες έχουν κοπεί στην Αυστραλία (Μελβούρνη, Σίδνεϊ, Περθ), Ινδία (Βομβάη), Καναδά (Οτόβα) και Νότια Αφρική (Πρετόρια), αν και αυτά τα περιφερειακά νομισματοκοπεία δεν έχουν κόψει καθόλου χρυσές λίρες από το 1932. Τα μη βρετανικά νομίσματα φέρουν ένα μικρό σήμα νομισματοκοπείου («S», «M», «P», «I», «C» ή «SA») ακριβώς πάνω από την ημερομηνία. Αυτή η χρυσή λίρα του 1889 κόπηκε στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Η εμπρόσθια όψη απεικονίζει την κεφαλή της βασίλισσας Βικτώρια και η όπισθεν είναι τις περισσότερες φορές ο Άγιος Γεώργιος και ο Δράκος, αν και έχουν χρησιμοποιηθεί και άλλες απεικονίσεις, οι οποίες ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τους συλλέκτες. 

Η χρυσή λίρα του 1889 ζυγίζει 7.9881 g, έχει διάμετρο 22.05 mm, πάχος 1.52 mm και αποτελείται από χρυσό 22 καρατίων.

Στο Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο ειδικευόμαστε στην πώληση και αγορά χρυσού, αλλά και στην πώληση και αγορά σπανίων νομισμάτων. Καλέστε μας σήμερα στο 21 0522 1418 και κλείστε το ραντεβού σας με έναν από τους εξειδικευμένους εκτιμητές μας και θα έχετε την καλύτερη προσφορά της αγοράς!

χρυσή λίρα victoria 1889 μπροστά όψη