ενεχυροδανειστήριο logo

ROLEX PUZZLE WATCHES

Rolex Puzzle! H Rolex – mania φοράει τα πολύχρωμά της

Η μακροχρόνια προσήλωση της Rolex στη διακριτικότητα και τον συντηρητισμό φαίνεται ότι τελειώνει φέτος με την κυκλοφορία του Day-Date 36 “jigsaw puzzle” dial και των συλλογών Oyster Perpetual Celebration. Το να παίρνεις ένα ρολόι τόσο στενά συνδεδεμένο με την κομψότητα και το κύρος και το οποίο, για αυτούς τους λόγους, αποκαλείται «Rolex President» και να το επαναχρησιμοποιείς ως «Emoji Rolex» στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα από το brand ότι κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να περιορίσει το δημιουργικό της όραμα. ανδρικό rolex

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ρολόγια εκφράζουν τόσο τα γούστα και την προσωπικότητά μας όσο και τη λειτουργικότητα ή την πρακτικότητα και την καθημερινή χρήση, αλλά υπήρχε μια προκατάληψη, μέχρι τώρα, ότι ένα τόσο αναγνωρίσιμο brand, όπως η Rolex, κινείται πάνω σε συγκεκριμένα μονοπάτια σχεδιασμού, όπως αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα και,ενδεχομένως, δεν θα ήταν τόσο τολμηρή ώστε να υιοθετήσει πιο τολμηρά, αλλά και χρωματιστά σχέδια. Πλέον μπορούμε να πετάξουμε αυτήν την προκατειλημμένη ιδέα από το παράθυρο γιατί η Rolex μας διαψεύδει και αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, πόσο τολμηρή μπορεί να γίνει, αλλά και με πόση αριστοτεχνία μπορεί να συνδυάσει αρμονικά τα τολμηρά σχέδια και χρώματα με το στιλ και την κομψότητα, στην οποία μας έχει συνηθίσει. Μπορεί, με την ίδια ευκολία, να κυκλοφορήσει ένα Titanium Yacht-Master μαζί με τα ρολόγια «Puzzles and Bubbles» χωρίς κανένα από αυτά να είναι κάτι λιγότερο από Rolex.

Υπάρχουν τρεις επαναλήψεις του καντράν Rolex Day-Date 36 “jigsaw puzzle”: Everose gold με πορτοκαλί καντράν (κωδ. 128235), κίτρινο χρυσό με μπλε τιρκουάζ καντράν (αναφ. 128238) και λευκόχρυσος με τιρκουάζ μπλε καντράν (κωδ. 128239). Είναι όλα κλασικά Day-Dates με το βραχιόλι President και την πιστοποίηση Superlative Chronometer και κίνηση Perpetual caliber 3255 με αποθεματικό ισχύος 70 ωρών. Όπως υποδηλώνει το όνομα, διατίθενται όλα στη θήκη των 36 mm (με 100 μέτρα αντοχής στο νερό) που χαρακτηρίζεται από την εμβληματική αυλακωτή στεφάνη.

Το “παζλ καντράν” είναι εγγενώς διχαστικό, ενδεχομένως και σκόπιμα. Η αντικατάσταση των ημερών της εβδομάδας με τις 7 πιο αγαπημένες λέξεις έμπνευσης, “Happy”, “Eternity”, “Gratitude”, “Peace”, “Faith”, “Love” και “Hope, και τις ημέρες του μήνα με 31 μοναδικά emojis έχει σκοπό να προκαλέσει την, θα μπορούσαμε να πούμε, “πνευματώδη” συζήτηση που έχουμε δει να εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό, λόγω της κυκλοφορίας τους. Αυτό που, σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να συζητηθεί είναι το πανέμορφο σμάλτο champlevé στο καντράν, η πλούσια εκτέλεση των τυρκουάζ μπλε, κόκκινου, φούξια, πορτοκαλί, πράσινου και κίτρινου κομματιών του παζλ και τα 10 διαμάντια κομμένα σε μπαγκέτα σε έξι αποχρώσεις που περιβάλλουν το καντράν. Το λατρεύετε ή το μισείτε, το φινίρισμα και η τεχνική που εμφανίζονται εδώ είναι κορυφαίας ποιότητας.                        love rolex ρολόι

Όσον αφορά την ωρολογοποιία και όλα αυτά που κάνουν ένα Rolex υπέροχο, όπως ένα κλασικό Day-Date President, το αγαπημένο του JFK, δεν είναι καθόλου πιο αριστοτεχνικό και περίτεχνο από ένα από αυτά τα συναισθηματικά και πολύχρωμα ρολόγια που αγαπούν τα Emoji. Στην πραγματικότητα μάλιστα, θα μπορούσαμε κιόλας να υποστηρίξουμε ότι τα τελευταία είναι πιο εντυπωσιακά, λαμβάνοντας υπόψιν τα φινιρίσματα και την απόλυτη και εξαιρετική τόλμη τους. Τώρα πια, αλλά και για πάντα, αυτό το Emoji Day-Date με παζλ και ο εμβληματικός Πρόεδρος είναι και θα είναι κομμάτια της ίδιας συλλογής.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα Day-Dates θα παραχθούν σε πολύ περιορισμένες ποσότητες και θα γίνουν εξειδικευμένα συλλεκτικά κομμάτια. Τούτου λεχθέντος, η πιο mainstream συλλογή Oyster Perpetual «Celebration» ακολουθεί το ίδιο, αν και πολύ πιο ήπιο, παιχνιδιάρικο ύφος με το καντράν του παζλ. Έρχεται σε 31 χλστ., 36 χλστ. και 41 χλστ., και αυτή η νέα συλλογή Oyster Perpetual διαθέτει ένα τυρκουάζ μπλε καντράν λάκας με στίγματα με φυσαλίδες διαφόρων μεγεθών που περικλείουν τα χρωματιστά καντράν που εισήχθησαν στη συλλογή από το 2020: ροζ candy, μπλε τιρκουάζ, κίτρινο, κόκκινο κοραλί και πράσινο.

Η αυτοαναφορική χρωματική επιλογή και η ποικιλία μεγεθών αυτών των φυσαλίδων —πόσω μάλλον η ονομασία «Celebration»— υπάρχουν ως φόρος τιμής στην ίδια τη συλλογή Oyster Perpetual και πρακτικά αναζητά τη συλλεκτικότητα. Αυτό που παλαιότερα ήταν το προσβάσιμο και αρχικό επίπεδο της Rolex έχει αναδειχθεί ως η πιο διασκεδαστική και ανάλαφρη συλλογή με μια ελκυστικότητα που ξεπερνά το φύλο, την ηλικία ή οποιαδήποτε άλλη ονομασία.

Είτε τα αγαπάτε είτε τα μισείτε, το καντράν Day-Date 36 «jigsaw puzzle» και τα ρολόγια Oyster Perpetual «Celebration» αντιπροσωπεύουν ένα brand που αγκαλιάζει την παιχνιδιάρικη διάθεση και δεν φοβάται αναστατώσει και να ταράξει τα νερά. Ζούμε στη μετα-ειρωνική εποχή όπου το να παίρνεις πολύ σοβαρά οτιδήποτε σχετικά με την εικόνα κάποιου είναι τόσο παλιό που είναι πρακτικά ξεπερασμένο. Η αναστολή είναι εκτός μόδας και η ανάλαφρη χρωματικότητα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Rolex έχει σίγουρα αποφασίσει να αγκαλιάσει αυτή την πολιτιστική αλλαγή και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός από μόνο του, πόσω μάλλον αν σκεφτούμε τι ακόμη μπορεί να ετοιμάζει!

Ενώ η Rolex δεν έχει δώσει ακόμη την τιμολόγηση για τα ρολόγια “jigsaw puzzle” Day-Date 36, το σημείο εκκίνησης για ένα τυπικό μοντέλο είναι τα 35.000 $, οπότε έχουμε τουλάχιστον αυτό ως σημείο εκκίνησης. Το ρολόι Rolex Oyster Perpetual «Celebration» σε 31 χιλιοστά (κωδ. 277200) κοστίζει 5.650 $, το μοντέλο 36 χιλιοστών (κωδ. 126000) είναι στα 6.100 δολάρια και το μοντέλο των 41 χιλιοστών (αναφ. 124300) κοστίζει 6.400 δολάρια. 

              rolex ρολοι σε γυναικεία χέρια

Ενδιαφέρεστε να πουλήσετε ή να αγοράσετε το δικό σας Rolex; Στο Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο μπορείτε να βρείτε όποιο μοντέλο ρολογιού θέλετε, πάντα με τα απαραίτητα έγγραφα αυθεντικότητας. Οι έμπειροι εκτιμητές μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιθυμία σας. Καλέστε μας σήμερα στο 210-52-21-418  και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.