ενεχυροδανειστήριο logo

ROLEX DAYTONA 2023

Το Rolex Daytona 2023 κάνει ατελείωτες τις λίστες αναμονής

Θέλετε να ανακαλύψετε γιατί το νέο Rolex Daytona αποτελεί το πιο ποθητό ρολόι του 2023; Γιατί απαιτείται η λεγόμενη «πενταετής αναμονή»; Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν το συγκεκριμένο μοντέλο της Rolex τόσο δυσεύρετο; 

Καταρχήν το πρώτο ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι αν η ζήτηση για ένα Rolex Daytona ξεπερνά την προσφορά.
Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ναι, η ζήτηση για ένα Rolex Daytona υπερβαίνει την προσφορά, απλά με βάση τα βασικά οικονομικά στοιχεία και μόνο.

Και μάλιστα προβλέπεται πως θα υπάρξει αύξηση της αξίας του, γι’ αυτό και βλέπουμε την πώληση ενός μεταχειρισμένου Rolex Daytona να διαφημίζεται σε τιμές πολύ υψηλότερες από το RRP, κάτι που, επίσης, συμβάλλει στη μεγάλη λίστα αναμονής…

Το Daytona Cosmograph M116500LN-0001 διατίθεται λιανικώς προς 12.500 £ από τη Rolex. Μια γρήγορη αναζήτηση στη δευτερογενή αγορά θα αποκάλυπτε ότι η τιμή μπορεί να φτάνει και πάνω από 30.000 £. Η τάση είναι ίδια για το Daytona Cosmograph M116509-0071. Η Goldsmiths αναφέρει ως τιμή £35.100, ενώ η δευτερογενής αγορά αναφέρει τιμές από 40.000 £ και πάνω.

Για ένα ρολόι που λατρεύεται συνεχώς και διαχρονικά, μπορεί πραγματικά να υπάρχει κάποια έκπληξη σε ό,τι έχει να κάνει με τον χρόνο αναμονής; Οι ειδικοί της ωρολογοποιίας ισχυρίζονται ότι ο χρόνος αναμονής υποκινείται από το έξυπνο μάρκετινγκ της Rolex.
Ισχυρίζονται, συγκεκριμένα, ότι παρόλο που κατασκευάζονται 1 εκατομμύριο μονάδες Rolex ετησίως, η εταιρεία περιορίζει τεχνητά την παραγωγή διαφόρων μοντέλων, προκειμένου να μειώσει την προσφορά και να εκτοξεύσει έτσι τη ζήτηση.


Η αλήθεια για το Rolex Daytona

Ο ιδρυτής της Rolex ο Hans Wilsdorf δημιούργησε το «Ίδρυμα Hans Wilsdorf», ένα, θα μπορούσαμε να πούμε, ιδιωτικό καταπίστευμα, στο οποίο άφησε όλες τις μετοχές της Rolex και πρόσθεσε την προϋπόθεση ότι μέρος των εσόδων της εταιρείας θα πήγαινε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή, εναλλακτικά, θα επενδύονταν εκ νέου στη Rolex, προκειμένου να διατηρήσει τα ρολόγια σε υψηλή ποιότητα.

Το καταπίστευμα δημιουργήθηκε το 1944 και ενεργοποιήθηκε το 1960 μετά τον θάνατο του Hans Wilsdorfs. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του, ανεξάρτητα από το ύψος των κερδών της Rolex, τα κεφάλαια θα επέστρεφαν είτε για την υποστήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων είτε για την υποστήριξη της επωνυμίας, όπως προαναφέρθηκε.   

 

Ένας άλλος κανόνας του σχετίζεται με την παραγωγή και έτσι προβλέπεται ότι η Rolex μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ρολογιών μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό κάθε χρόνο, για να προστατεύσει το εμπορικό σήμα και τη φήμη της, χωρίς να επιδιώκει σκόπιμα να κορέσει την αγορά και να αλλοιώσει ένα καθαρό όραμα για εκλεκτά και υψηλής ποιότητας ρολόγια.

Με την παραγωγή ρολογιών Rolex να περιορίζεται, το Rolex Daytona θα είναι πάντοτε ένα ρολόι πολυτελές, αλλά και σπάνιο, για αυτό και ποθητό όσο κανένα άλλο.

Πώς εξηγείται η λίστα αναμονής του Rolex Daytona
 

Για οποιονδήποτε έχει δοκιμάσει την τύχη του, πηγαίνοντας σε μια μπουτίκ Rolex και ζητώντας να αγοράσει ένα Rolex Daytona, θα γνωρίζετε ότι οι πιθανότητες είναι από ελάχιστες έως, ίσως, και απειροελάχιστες.
 
Αντίθετα, θα ενημερωθείτε ευγενικά ότι υπάρχει μια κλειστή λίστα αναμονής ή, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα, μια λίστα επιθυμιών, λόγω των υψηλών επιπέδων ζήτησης. Επομένως, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πόσο μεγάλη είναι αυτή η λίστα αναμονής.


Πόσο διαρκεί η λίστα αναμονής του Rolex Daytona
 

Για να αγοράσετε ένα Rolex Daytona, η λίστα αναμονής συνήθως είναι 5 ή 10 έτη. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι, εάν δεν έχετε μεγάλο ιστορικό αγορών και δαπανών με τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό σας στη Rolex, είναι τουλάχιστον απίθανο να σας προσφερθεί ποτέ ένα Rolex Daytona.

Για να το θέσουμε απλά, αν ελπίζετε ότι ένα Rolex Daytona θα είναι η πρώτη σας αγορά στη Rolex, είναι εξαιρετικά απίθανο να προστεθείτε σε κάποια λίστα. Ίσως έχετε καλύτερη τύχη, αν προσπαθήσετε να μαντέψετε τους αριθμούς που κερδίζουν το λαχείο!

Εάν έχετε ένα μικρό ιστορικό δαπανών, με το οποίο εννοούμε ότι έχετε ήδη αγοράσει άλλα ρολόγια Rolex, ίσως ένα γυναικείο ρολόι ή ένα λιγότερο επιθυμητό μοντέλο Rolex, τότε μπορεί και να προστεθείτε σε μια λίστα, χωρίς βέβαια και αυτό να είναι και σίγουρο.

 

Η ιστορία του Rolex Daytona

Ενώ το Rolex Daytona δυσκολεύτηκε όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1988, ειδικά όσον αφορά στις κινήσεις του (καθώς ανταγωνιζόταν το εξαιρετικά επιτυχημένο Rolex Submariner), το ρολόι βελτιώθηκε πολύ. Η Rolex εργάστηκε πολύ πάνω στο αυτόματο Zenith, το οποίο ονομάστηκε «El Primero» και έκανε το Rolex Daytona έναν από τους καλύτερους αυτόματους χρονογράφους της εποχής του.

Ένας συνδυασμός ενός εκπληκτικού ρολογιού σχεδιασμένου με ακρίβεια, αλλά και η αριστοτεχνική προώθησή του ισχυροποίησαν απίστευτα το Daytona. Η ποιότητα πρέπει να τηρείται και τα πρότυπα οφείλουν να διατηρούνται υψηλά, ακόμη και σε βάρος της απώλειας κερδών και όλα αυτά μαζί οδήγησαν στην επέκτασης της λίστας αναμονής για το Rolex Daytona σχεδόν για πάντα.

Η επίδραση του εγκλεισμού λόγω Covid                                                                                                                                                                                                 

Η κοινωνική απόσταση και τα lockdown απέφεραν ένα τεράστιο και χρόνιο πλήγμα στο λιανικό εμπόριο και έτσι είδαμε τις ελβετικές εξαγωγές να μειώνονται κατά 22% το 2020.

Ως σημείο αναφοράς, το 2019 οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών ήταν 21.718 σε σύγκριση με το 2020, που ήταν 17.000, μια πτώση δηλαδή κατά 4.718. Αν και τα στοιχεία είναι απογοητευτικά από μόνα τους, επιδεινώνονται καθώς η Ελβετία ελέγχει περισσότερο από το 50% του μεριδίου της παγκόσμιας βιομηχανίας ρολογιών από άποψη αξίας.

Αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό αλλά και ενδεικτικό γεγονός, που υπογραμμίζει τη δεινή κατάσταση της αγοράς πολυτελών ρολογιών κατά τη διάρκεια του Covid. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ευτυχώς αρκετά καλύτερη. Αναφορικά με την Ελβετία, το 2021 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για την αγορά ρολογιών, φτάνοντας στα 19,37 δισεκατομμύρια £, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 19,33 δισεκατομμυρίων £.

Με αύξηση 31% από τα θλιβερά αποτελέσματα του 2020, ο Covid υπήρξε καταλύτης για αυτήν την εκθετική αύξηση της ζήτησης για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ένα Rolex ή ένα πολυτελές ρολόι γενικά.

Η λίστα αναμονής του Rolex Daytona 2023 εξακολουθεί να είναι τόσο μεγάλη όσο και το απόθεμα ισχύος της. Θέτοντας ένα πρότυπο για τα πολυτελή ρολόγια, αυτό το ρολόι είναι ένα προϊόν που επιθυμείται με ακόρεστο ενθουσιασμό, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση από πριν. Έτσι, η λίστα αναμονής Rolex Daytona 2023 είναι πιθανό να είναι τουλάχιστον 5 χρόνια!

 

Δεν μπορείτε να περιμένετε 5 χρόνια και θέλετε να αγοράσετε άμεσα ένα Rolex; Επισκεφτείτε το Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο για τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς σε πραγματικό χρόνο. Συγκρίνετε προσφορές από μερικούς από τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους εμπόρους λιανικής και απολαύστε την καλύτερη δυνατή εμπειρία αγοράς και πώλησης πολυτελών ρολογιών.
 

Εάν σκέφτεστε τη νέα σας αγορά ή ίσως την πώληση ενός αγαπημένου ρολογιού, το Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο είναι ο έξυπνος τρόπος για να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα πολυτελές ρολόι.

Εξοικονόμηση χρόνου. 
Εξοικονόμιση χρημάτων. 
Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση. 
Χωρίς ταλαιπωρία. 

 

Το Αθηναϊκό Ενεχυροδανειστήριο είναι το καλύτερο μέρος για να αγοράσετε ένα ρολόι πολυτελείας, αλλά και για να πουλήσετε ένα ρολόι πολυτελείας, πάντα με τα απαραίτητα πιστοποιητικά αυθεντικότητας και με εμπειρία 42 ετών στην πώληση και αγορά πολυτελών ειδών. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ρολόι ή να πουλήσετε ένα ρολόι, καλέστε μας σήμερα στο 21 0522 1418 και μπορούμε να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.