ενεχυροδανειστήριο logo

Πώληση χρυσών κοσμημάτων: Όλη η διαδικασία σε 6 απλά βήματα

Σε όλους μας έχει συμβεί να διαθέτουμε κάποια κοσμήματα, όπως περιδέραια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κ.λπ., τα οποία να έχουμε αποθηκευμένα για πολυ καιρό και μην τα χρησιμοποιούμε πια. Μπορεί να πρόκειται για κοσμήματα που μας έκαναν δώρο, κοσμήματα που μπορεί να έχουμε κληρονομήσει ή να ήταν στη μόδα πριν από κάποια χρόνια, αλλά να μην είναι πια, οπότε και, φυσιολογικά, να μη θέλουμε να τα φορέσουμε.Γιατί, λοιπόν να τα κρατάμε κλεισμένα και αποθηκευμένα σε ένα κουτί, όταν υπάρχει μία λύση που μπορεί να μας αποφέρει κέρδος και, μάλιστα, άμεσα μετρητά;

χρυσό δαχτυλίδι

Στο Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο αγοράζουμε χρυσό – είναι τόσο απλό. Η αγορά χρυσού έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών και η διαδικασία έχει εξορθολογιστεί για να γίνει γρήγορη, εύκολη και βολική για τους εμπλεκομένους σε αυτή. Στην εποχή μας φαίνεται σαν να υπάρχει μια επιχείρηση σε κάθε δρόμο και σε κάθε διάλειμμα μια τηλεοπτική διαφήμιση μας ενημερώνει για καταστήματα αγοράς χρυσού, με την υπόσχεση να σας προσφέρει την καλύτερη τιμή στην πόλη. Αλλά είναι στα αλήθεια έτσι; Ας πούμε απλά πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός…

Στο Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο, τα κομμάτια σας ζυγίζονται και μετρώνται με επαγγελματικά εργαλεία από έναν εκπαιδευμένο εκτιμητή ακριβώς μπροστά σας, και φεύγετε από εμάς με τα μετρητά από το προϊόν σας την ίδια στιγμή. Η σταθερή και πιστή μας πελατεία μπορεί να σας το επιβεβαιώσει. Η πώληση του χρυσού σας σε εμάς, στο Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο, δεν είναι καθόλου περίπλοκη και γίνεται σε κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης και σεβασμού, κάτι το οποίο θα σας αναλύσουμε βήμα προς βήμα.

1. Φέρτε τα χρυσά σας κοσμήματα

χρυσό περιδέραιο

Εντοπίστε τα χρυσά κοσμήματα που θέλετε να πουλήσετε. Σε οποιαδήποτε κατάσταση, στιλ, μέγεθος, χρώμα, όπως ροζ χρυσός, κίτρινος χρυσός ή λευκός χρυσός. Να σημειώσουμε εδώ πως ο κίτρινος χρυσός είναι ο πιο καθαρός, επομένως μπορεί να αποτιμηθεί διαφορετικά. Ο ροζ χρυσός τείνει να είναι πιο προσιτός, επειδή είναι κατασκευασμένος με χαλκό, αλλά είναι επίσης πολύ δημοφιλής αυτήν τη στιγμή.

2. Αξιολόγηση χρυσου στα κοσμήματα

αξιολόγηση κοσμημάτων

 

Οι εκπαιδευμένοι και έμπειροι εκτιμητές μας θα αξιολογήσουν τα κοσμήματά σας για να εντοπίσουν την περιεκτικότητα σε μέταλλο, τον σχεδιαστή, τον κατασκευαστή και τη χώρα προέλευσης, χρησιμοποιώντας έναν φακό κοσμημάτων. Τα σφραγισμένα σήματα μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αξία των χρυσών κοσμημάτων σας. Στη συνέχεια, οι εκτιμητές μας προχωρούν στην επαλήθευση και την επιβεβαίωση της φινέτσας του χρυσού των κοσμημάτων σας. Πόσο καθαρός είναι ο χρυσός — είναι 10k, 14k, 18k; Όσο υψηλότερο είναι το καράτι, τόσο πιο πολύτιμο είναι.
Εάν χρειαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια λίμα για τη δοκιμή του χρυσού για επιμετάλλωση.

3. Τι πέτρες έχουν τα κοσμήματα σας

κόσμημα με πολύτιμους λίθους

Εκτός από το μέταλλο, οι εκτιμητές μας θα εξετάσουν επίσης τις πέτρες στα κοσμήματά σας. Τα διαμάντια είναι μια δημοφιλής επιλογή κατά την αγορά κοσμημάτων και θεωρούνται οι κυρίαρχοι πολύτιμοι λίθοι. Εάν δεν είναι διαμάντι μπορεί να είναι ένας άλλος πολύτιμος λίθος, όπως ένα ρουμπίνι, ζαφείρι ή σμαράγδι. Ίσως τα κοσμήματά σας να είναι διακοσμημένα με ημιπολύτιμες πέτρες, όπως τιρκουάζ, μαργαριτάρι, αμέθυστος, μπλε τοπάζι, κεχριμπάρι ή νεφρίτη. Σε γενικές γραμμές, οι πολύτιμοι λίθοι είναι πολύ πιο σπάνιοι από τους ημιπολύτιμους, επομένως θα αξίζουν και περισσότερο.

Δεν είναι, όμως, μόνο η ίδια η πέτρα που έχει σημασία. Πέρα από αυτό, πρέπει κανείς να εξετάσει το χρώμα και το βάρος. Μια μεγαλύτερη πέτρα θα αξίζει περισσότερο από πολλές μικρότερες, καθώς μια μεγάλη πέτρα υψηλής ποιότητας είναι συνήθως πιο ακριβή. Επίσης, από πού προήλθαν τα κοσμήματα — είναι ένα κομμάτι σχεδιαστή; Υπάρχει κάποιο ακριβό όνομα που επισυνάπτεται σε αυτό; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα κερδίσετε περισσότερα.

4. Έχετε διαπιστευτήρια-πιστοποιητικά;

cartier certificate

Εάν λάβατε έγγραφα κατά την αγορά του χρυσού κοσμήματος που θέλετε να πουλήσετε, φέρτε το μαζί σας. Τα πιστοποιητικά διασφαλίζουν ότι θα λάβετε μια δίκαιη τιμή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για κομμάτια χρυσού που περιέχουν επίσης διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους.

Εάν πουλάτε χρυσό, θα σας ζητηθούν επίσης έγγραφα για να αποδείξουν ποιος είστε. Όλες αυτές οι προφυλάξεις εφαρμόζονται για να διασφαλιστεί ότι ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες και για να διασφαλιστεί ότι δεν αγοράζονται ή πωλούνται κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία.

5. Τιμολόγηση

τιμή χρυσού

Οι δύο κύριοι παράγοντες που καθορίζουν την τιμή του χρυσού σας είναι το βάρος σε καράτια και το φυσικό βάρος του χρυσού, τα οποία τιμολογούνται σε DWT (η μονάδα μέτρησης χρυσού που χρησιμοποιείται από κοσμηματοπωλεία παγκοσμίως). Με βάση, λοιπόν, το DWT του χρυσού σας, υπολογίζεται μια τιμή, χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τιμή αγοράς χρυσού. Οι εκτιμητές μας ελέγχουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας το χρηματιστήριο χρυσού, προκειμένου να έχουν την πιο ακριβή ένδειξη τιμής. Πριν σας προσφερθεί μια τιμή, οι εκτιμητές μας θα λάβουν επίσης υπόψιν την κατάσταση και τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου.

6. Προσφορά μετρητών

πληρωμή μετρητά

Μόλις έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των χρυσών κοσμημάτων σας, θα σας δοθεί μια προσφορά μετρητών. Εάν αυτή η προσφορά γίνει αποδεκτή, φεύγετε αμέσως με τα μετρητά στην τσέπη σας και όχι μια επιταγή που θα σας ταχυδρομηθεί αργότερα.

Το καλύτερο μέρος αυτής της διαδικασίας; Μια τυπική συναλλαγή για ένα κόσμημα διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά για να ολοκληρωθεί! Γρήγορο, εύκολο, βολικό και πολύ λιγότερο επώδυνο από όσο νομίζατε. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε κοσμήματα που δεν σας αρέσουν ή δεν φοράτε, ειδικά αν μπορείτε να τα πουλήσετε επί τόπου με μετρητά!

Στο Αθηναϊκό Ενεχειροδανειστήριο έχουμε γνώση και εμπειρία 42 ετών στην αγορά και πώληση χρυσού. Οι εκτιμητές μας διαθέτουν την τεχνογνωσία και τα προσόντα να εκτιμήσουν τα χρυσά κοσμήματά σας με αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Καλέστε μας σήμερα στο 210-52-21-418 και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Είμαστε στη διάθεσή σας για αποιαδήποτε απορία σας και διευκρίνηση χρειάζεστε.