ενεχυροδανειστήριο logo

Τιμές Διαμαντιών

De Beers: Οι αυτοκράτορες των διαμαντιών 

Η De Beers είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαμαντιών στον κόσμο και λειτουργεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Ιδρύθηκε από τον Cecil Rhodes το 1888 και έκτοτε έχει γίνει σύμβολο πλούτου και δύναμης. Το μονοπώλιο της De Beers στα διαμάντια τους οδήγησε στον έλεγχο της αγοραίας τιμής των διαμαντιών, την οποία χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση όταν δάνειζαν χρήματα σε αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό οδήγησε σε κατηγορίες για εκμετάλλευση σε όλο τον κόσμο.
Το 2000, δέχθηκαν πυρά λόγω των ανήθικων πρακτικών τους. Η διαμάχη για τα διαμάντια De Beers ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία.

Σήμερα, η De Beers παραμένει μια από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη βιομηχανία διαμαντιών, με μερίδιο αγοράς που συναγωνίζεται εκείνα των ανταγωνιστών της.  

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτήν την αξιόλογη εταιρεία και τα απίστευτα διαμάντια της!

Η πρώιμη ιστορία της De Beers
Η De Beers είναι μια νοτιοαφρικανική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή και πώληση διαμαντιών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1888 από τον Cecil Rhodes και έκτοτε έχει γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός και λιανοπωλητής διαμαντιών στον κόσμο. Το μερίδιο αγοράς της De Beers εκτιμάται ότι είναι περίπου 35%.

Η εταιρεία είναι γνωστή για την πρακτική της να δημιουργεί καρτέλ στη βιομηχανία διαμαντιών, η οποία έχει επικριθεί από πολλούς. Ωστόσο, η De Beers υπερασπίστηκε τις ενέργειές της, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η σταθερότητα στην αγορά διαμαντιών. διαμάντι de beers

Η οικογένεια De Beers
Η οικογένεια De Beers είναι μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες στον κόσμο. Κατέχουν τη μεγαλύτερη εταιρεία διαμαντιών στον κόσμο, η οποία έχει μονοπώλιο στην αγορά διαμαντιών. Η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία της οικογένειας είναι 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια έχει τις ρίζες της στη Νότια Αφρική, όπου ο πατριάρχης της οικογένειας, Cecil Rhodes, ίδρυσε την εταιρεία διαμαντιών το 1888. Η εταιρεία πήρε το όνομά της από τα δύο αδέρφια που είχαν τη γη, στην οποία ο Cecil βρήκε τα πρώτα του διαμάντια, τον Benjamin και τον Henry De Beers.

O Cecil ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που κατηγορήθηκε για εκμετάλλευση και ρατσισμό. Ο Rhodes ήταν ένας Βρετανός ιμπεριαλιστής που ονειρευόταν να δημιουργήσει μια τεράστια αυτοκρατορία που εκτείνεται από το Κέιπ Τάουν μέχρι το Κάιρο. Το όνειρό του πραγματοποιήθηκε όταν απέκτησε τον έλεγχο των ορυχείων διαμαντιών στη Νότια Αφρική. Αυτά τα ορυχεία παρήγαγαν μερικά από τα καλύτερα διαμάντια στον κόσμο και έτσι έγινε γρήγορα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη.

Πέθανε το 1902, αλλά η κληρονομιά του έζησε μέσω της εταιρείας De Beers. Η εταιρεία διοικούνταν από τους διαδόχους του, έως ότου εθνικοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής το 1979. Ωστόσο, η οικογένεια De Beers εξακολουθούσε να διατηρεί τον έλεγχο της επιχείρησης. Χρησιμοποίησε τον πλούτο του για να χτίσει μια αυτοκρατορία στη νότια Αφρική, που περιλάμβανε τη σημερινή Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια. Ίδρυσε επίσης τη μυστική εταιρεία γνωστή ως Round Table, η οποία είχε ως στόχο να προωθήσει τα βρετανικά συμφέροντα σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, η οικογένεια De Beers συνεχίζει να ελέγχει την ομώνυμη εταιρεία της μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου της, Anglo American plc. Η οικογένεια έχει επίσης μεγάλα μερίδια σε άλλες επιχειρήσεις όπως η εξόρυξη, οι τράπεζες και οι ασφάλειες. Θεωρούνται μια από τις πιο ισχυρές οικογένειες στη Νότια Αφρική και έχουν στενούς δεσμούς και με τα δύο πολιτικά κόμματα εκεί.

Το καρτέλ De Beers
Το καρτέλ De Beers είναι ένα μονοπώλιο διαμαντιών που έχει τον έλεγχο της βιομηχανίας διαμαντιών για περισσότερο από έναν αιώνα. Το καρτέλ αποτελείται από την εταιρεία De Beers και τις θυγατρικές της, οι οποίες εξορύσσουν και πωλούν διαμάντια σε όλο τον κόσμο. Το καρτέλ ελέγχει περίπου το 80% της παγκόσμιας προσφοράς διαμαντιών, καθιστώντας το ένα από τα πιο ισχυρά μονοπώλια στην ιστορία.

Το 1900, ο Ernest Oppenheimer ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της De Beers και άρχισε να αγοράζει άλλες εταιρείες διαμαντιών, εδραιώνοντας την εξουσία μέσα στο καρτέλ.

Υπό την ηγεσία του Oppenheimer, το καρτέλ χειραγωγούσε με επιτυχία τόσο την παραγωγή όσο και τις τιμές για να διατηρήσει τη μονοπωλιακή του εξουσία. Το έκαναν αυτό αποθηκεύοντας διαμάντια, όταν οι τιμές ήταν υψηλές και στη συνέχεια απελευθερώνοντάς τα στην αγορά όταν οι τιμές ήταν χαμηλές, φουσκώνοντας τεχνητά τις τιμές. Αυτό δημιούργησε αυτό που είναι γνωστό ως «η ομπρέλα τιμών της De Beers», η οποία διατηρούσε τις τιμές υψηλές, ακόμη και όταν υπήρχε πληθώρα διαμαντιών στην αγορά.

Σήμερα, παρά τις κάποιες αλλαγές στην ιδιοκτησία και τη δομή, το Καρτέλ De Beers συνεχίζει να κυριαρχεί στη βιομηχανία διαμαντιών. Υπολογίζεται ότι ελέγχουν περίπου το 60-80% όλων των ακατέργαστων διαμαντιών που εξορύσσονται κάθε χρόνο. Αυτό τους δίνει τεράστια δύναμη τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές.

Οι επικριτές έχουν κατηγορήσει εδώ και καιρό το καρτέλ ότι είναι ανήθικο και ότι εκμεταλλεύεται τις αναπτυσσόμενες χώρες όπου εξορύσσονται πολλά διαμάντια. Υποστηρίζουν ότι, ελέγχοντας ένα τόσο μεγάλο μερίδιο της αγοράς, η De Beers μπορεί να υπαγορεύει τόσο τις τιμές όσο και τα επίπεδα παραγωγής, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους εργαζομένους ή τις τοπικές κοινότητες. Οι υποστηρικτές αντιτείνουν ότι, χωρίς την παρέμβαση σημαντικών παικτών όπως η De Beers, το χάος θα κυριαρχούσε σε αυτές τις αγορές και θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Μερίδιο αγοράς της De Beers
Σήμερα, η De Beers εξακολουθεί να είναι σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια βιομηχανία διαμαντιών με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 35%. Η εταιρεία έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια για τον ρόλο της στη διαιώνιση των συγκρούσεων και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε χώρες όπως η Αγκόλα και η Σιέρα Λεόνε. Ωστόσο, έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τον εξωραϊσμό της εικόνας της και την προώθηση υπεύθυνων πρακτικών προμήθειας.
διαμάντι οίκου de beers
Η καθαρή αξία της De Beers Diamonds
Η οικογένεια De Beers είναι μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο. Έχουν καθαρή περιουσία 20,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας εκτιμάται ότι είναι 80%.

Σε ποιον ανήκει η De Beers;
Η οικογένεια De Beers κατέχει ελεγκτική συμμετοχή στην ομώνυμη εταιρεία διαμαντιών. Η οικογένεια ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών για γενιές και ο έλεγχος της αγοράς τους έχει κάνει εξαιρετικά πλούσιους.

Σήμερα, η De Beers εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς διαμαντιών στον κόσμο. Η εταιρεία εξορύσσει διαμάντια σε όλη την Αφρική και τα πουλά μέσω των δικών της καταστημάτων λιανικής καθώς και άλλων κοσμηματοπωλείων. Το μερίδιο της οικογένειας De Beers στην εταιρεία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μέλλον της De Beers
Δεν είναι μυστικό ότι η βιομηχανία διαμαντιών αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι σύγχρονες γενιές όταν πρόκειται για διαμάντια, δεν ενδιαφέρονται να πληρώσουν υπερβολικές τιμές για κάτι που έχει μικρή συναισθηματική αξία. Επιπλέον, τα διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, καθώς προσφέρουν μια φθηνότερη και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση από τα εξορυσσόμενα διαμάντια. Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για την De Beers, τον μεγαλύτερο παραγωγό διαμαντιών στον κόσμο;

Φαίνεται ότι η εταιρεία αφουγράζεται όλα αυτά και κάνει κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα, έχουν ξεκινήσει μια νέα διαφημιστική καμπάνια που απευθύνεται σε νέους που εστιάζει στις συναισθηματικές πτυχές των διαμαντιών και όχι απλώς στη χρηματική τους αξία. Εργάζονται επίσης για την αύξηση της διαφάνειας σχετικά με τις πρακτικές προμήθειας και διασφαλίζοντας ότι όλα τα διαμάντια τους προέρχονται από ηθικές αρχές.
την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην αγορά και πώληση διαμαντιών. Με εμπειρία 42 ετών, είμαστε στη διάθεσή σας να σας συμβουλεύσουμε και να σας βοηθήσουμε στην αγορά ή πώληση πολύτιμων λίθων. Πάντοτε με τα απαραίτητα πιστοποιητικά αυθεντικότητας, καθώς συνεργαζόμαστε με τις κορυφαίες εταιρείες πιστοποιητικών GIA(Gemological Institute of America) και HRD(Hoge Raad voor Diamant) . Καλέστε μας σήμερα στο 210-52-21-418 και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε. 

Όσον αφορά τα διαμάντια που καλλιεργούνται στο εργαστήριο, η De Beers ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση. Αντί να προσπαθούν να τους ανταγωνιστούν κατά μέτωπο, επικεντρώνονται στο μάρκετινγκ των δικών τους τεχνητών διαμαντιών ως «πραγματικών» με την έννοια ότι έχουν δημιουργηθεί από τη φύση, αν και με λίγη βοήθεια από τον άνθρωπο.

Ο αντίκτυπος της De Beers στην αγορά διαμαντιών
Η οικογένεια De Beers είχε σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά των διαμαντιών εδώ και αιώνες. Ο έλεγχος της οικογένειας της παγκόσμιας προσφοράς διαμαντιών τους επέτρεψε να χειραγωγούν τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των διαμαντιών, με αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές και λιγότερο ανταγωνισμό. Επιπλέον, η οικογένεια De Beers έχει χρησιμοποιήσει τη δύναμή της για να επηρεάσει τις κυβερνητικές πολιτικές και τους κανονισμούς που αφορούν το εμπόριο διαμαντιών, καθιστώντας δύσκολη την είσοδο νέων παικτών στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, η οικογένεια De Beers διατηρεί το μονοπώλιο στην αγορά διαμαντιών για πολλά χρόνια. 

Στο  οι εκτιμητές μας διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην αγορά και πώληση διαμαντιών. Με εμπειρία 42 ετών, είμαστε στη διάθεσή σας να σας συμβουλεύσουμε και να σας βοηθήσουμε στην αγορά ή πώληση πολύτιμων λίθων. Πάντοτε με τα απαραίτητα πιστοποιητικά αυθεντικότητας, καθώς συνεργαζόμαστε με τις κορυφαίες εταιρείες πιστοποιητικών GIA(Gemological Institute of America) και HRD(Hoge Raad voor Diamant) . Καλέστε μας σήμερα στο 210-52-21-418 και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.