ενεχυροδανειστήριο logo

Τιμή χρυσού

Η τιμή του χρυσού είναι μία παγκοσμίως και καθορίζεται από τους επίσημους δείκτες, οι οποίοι και μεταβάλλονται καθημερινώς ανάλογα με την τρέχουσα επικαιρότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στηνπώληση και αγορά χρυσού. Θα πρέπει πάντα να απευθύνεστε σε αξιόπιστες και έντιμες επιχειρήσεις που έχουν εμφανώς αναρτημένη την τρέχουσα τιμή χρυσού ανα γραμμάριο ή ουγγιά, την οποία ανανεώνουν καθημερινά. Κάθε συναλλαγή πρέπει να γίνεται με όλους τους νόμιμους τύπους, με λεπτομερείς όρους και με βάση αυτή την τιμή.

Τι επηρεάζει την τιμή χρυσού

Τοσο η τιμή του χρυσού όσο και η τιμή της χρυσής λίρας επηρεάζονται κυρίως από τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε περιόδους που κυριαρχεί η αβεβαιότητα, ανεβαίνει ο πληθωρισμός και δεν υπάρχει ρευστότητα, η τιμή του χρυσού ανεβαίνει. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επενδυτές αναζητούν ένα σταθερό μέσο συναλλαγών και διασφάλισης του πλούτου, το οποίο δεν χάνει ποτέ την αξία του.

Το ίδιο ισχύει και σε περιόδους, στις οποίες συμβαίνουν σοβαρές κρίσεις σε υγειονομικό επίπεδο ή σε επίπεδο ασφαλείας, όπου υπάρχει η επιφύλαξη ότι το χρήμα θα απωλέσει σημαντικό μέρος της αξίας του λόγω του πληθωρισμού.

Όποιος πουλήσει τον χρυσό του σε αυτές τις περιστάσεις, θα βγει ιδιαίτερα κερδισμένος, αφού η τιμή που θα λάβει θα είναι πολύ υψηλή.

Τιμές Χρυσού - Gold Price

  • Τιμή Καθαρού Χρυσού (24Κ) 55.00 EURO/GR
  • Τιμή Χρυσού 916 (22Κ) 50,80-_55.00 EURO/GR
  • Τιμή Χρυσού 750 (18Κ) 41,30_45,00 EURO/GR
  • Τιμή Χρυσού 585 (14Κ) 31,10_35,00EURO/GR
  • Τιμή Χρυσού 375 (9Κ) 18,70_22,30 EURO/GR
  • Ασήμι (καθαρό 1000) 415.00 EURO/KG
  • Πώληση Χρυσής Λίρας / Sell Gold Sovereign 430.00EURO
  • Αγορά Χρυσής Λίρας / Buy Gold Sovereign 430.00 EURO

Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2023

Τιμή χρυσού στο Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο

Στο Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο η τιμή του χρυσού είναι αναρτημένη σε περίοπτη θέση, ώστε να διασφαλίζεται η σαφήνεια και ο έλεγχος κάθε συναλλαγής και να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την τιμή του χρυσού, οι εκτιμητές μας δεν μένουν απλά στο να ζυγίσουν το τιμαλφές σας και να σας δώσουν μια τιμή με βάση το βάρος του σε χρυσό. Κάνουν κάτι πολύ πιο δύσκολο που μόνο μια επιχείρηση με γνώσεις και εμπειρία μπορεί να το κάνει. Εκτιμούν το κόσμημα ή το πολύτιμο αντικείμενό σας ως σύνολο και σας προτείνουν μια τιμή πολύ υψηλότερη από την τιμή του χρυσού που θα δείτε αναρτημένη.

Έτσι, είστε διπλά κερδισμένοι είτε υπογράφοντας μια σύμβαση ενεχύρου είτε πωλώντας το πολύτιμο αντικείμενό σας, κάτι που σας συμφέρει από κάθε άποψη.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ
Κριτικές Πελατών
Πάνω από το 97% των πελατών μας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι!

ΠΑΥΛΟΣ ΓΡ. ΣΠΑΡΤΗ

ΣΠΑΡΤΗ 14/3/2023

Τεράστια διαφορά Τιμής απο την Επαρχία!!!  Αξιζε να  έρθουμε στην  Αθήνα! Με βενζίνη και  διόδια και  κερδίσαμε  580 παραπάνω!!! Αλλά και εδω ρωτήσαμε σε 3 γραφεία και στο Αθηναικό  μας  έδωσαν την υψηλότερη τιμή! Σοβαροί Ανθρωποι και Ευγενέστατοι!!!!

ΑΛΙΚΗ Μ.ΚΟΛΟΝΑΚΙ

Κολωνάκι 27/1/2023

Στόυς Κυρίους  του γραφείου "Αθηναικόν"  άφησα πολύτιμα κοσμηματά μου  ως  ενέχυρο. Πάντα είχα αμφιβολίες  και μια  φοβία για  αυτές τις  συμβάσεις!  Μαζί τους  πέραν τις τιμής που  ήταν  μακράν η υψηλότερη , απο άλλα  γραφεία που είχα επισκεπτεί,  ένιωσα αμέσως  ασφάλεια, εμπιστοσύνη, και μια  ειλικρίνεια στο  βλέμμα τους! Δεν είχα άδικο! Πλέον  είναι η   δεύτερη  φορά που με εξυπηρετόυν και γιαυτό   θέλω να τους  ευχαριστήσω και  δημόσια! Για   το ήθος και την ειλικρινειά τους !

Λάμπρος Κρ.-Δραπετσώνα

ΑΘΗΝΑ 28/12/2022

Το Ακούσαμε   και Αυτό!!!  Σ αυτούς  που  Αγοράζουν Ως Κόσμημα  τα  Κ14γρ 7,7 μας είπαν  150ΕΥΡΩ!!! Πήγαμε σ άλλα δυο γραφεία. το ενα  180 ΕΥΡΩ  και στα παιδία  205ΕΥΡΩ!!! ΕΛΕΟΣ ΡΕ

Ιγνάτιος & Ασημίνα. Παλλήνη

ΠΑΛΛΗΝΗ 27/12/2022

Είχαμε παει με πολύ φορτισμένη διάθεση να πουλήσουμε   τα κοσμήματα μας .Ηταν οικογενειακά κημείλια και  μας πόναγε πολύ.Το υπέροχο αυτο  παλλικάρι που  ήταν εκει ,κατάλαβε και αρχίσαμε  τα σηζητάμε.Με λίγα λόγια  όσα δεν χρειαζόμασταν  τα πουλήσαμε σε τιμή καλύτερη απο όλους τους άλλους. Τα υπόλοιπα , τα αφήσαμε ενέχυρο για το διάστημα ,που θέλαμε και πραγματικά νιώσαμε μεγάλη ανακούφηση!Ευχαριστούμε  Πολύ!!!

Κυριάκος_Μαρίνα Σ. Περιστέρι

Περιστέρι 7/12/2022

Ξέραμε τα γραμμάρια και τα καράτια απο τα κοσμηματά μας. Σε 4 μαγαζιά στο Περιστέρι μας  έδιναν για  να τα πουλήσουμε απο 2400-2630 Εύρώ! Ήρθαμε στο  κέντρο και ρωτήσαμε σε  άλλα δύο  γραφεία! Στο Α8ηναικό  τα αγόρασανε 3150Ευρώ! Δεν πιστέυαμε  ότι έχει  τόσο μεγάλη  διαφορά! Ευχαριστούμε.

Κυριάκος Σ. Πειραιάς

Δραπετσώνα 24 Νοέβρη 2022

Εχει  δίκιο η κυρία αυτή  απο τιν Καλλιθέα. Τα ίδια  έπαθα στον Πειραιά σε  τρεις που πήγα. Εξι ευρά  παραπάνω  στο γραμμάριο πήρα απο το  Αθηναικό.  Και  ρώτισα κι  άλλους    δυο εκει κοντά. Αυτοι δίνουνε πιο πολλά.

Αριστέα Β.Καλλιθέα

Καλλιθέα 23/11/2022

Είναι απίστευτο! Μένω στήν Καλλιθέα και πήγα σε  τρια μαγαζιά με Αγορές Χρυσού. Μου είπαν από 700-750 ευρώ. Τυχαία  είδα το σαιτ ''Αθηναικό Ενεχυροδανειστήριο". Ηταν στην Ομόνοια αλλά διάβασα τις τιμές και πήγα με το τραίνο. Ηταν 945 ευρώ και πήρα 950 στρογγυλά!! Τα ίδια μου είπε και  η κουμπάρα μου οτι  έπαθε στο Περιστέρι!! Προσοχή!!Υπάρχει μεγάλη  διαφορά στις τιμές απο τα μαγαζιά στο Κέντρο! Ολοι σκέφτονται την απόσταση και την πατάνε! Να  ρωτάτε τις  τιμές πριν πάτε!!!

Αρίστος Β.

ΘΗΣΕΙΟ 1/11/2022

Χωρίς πολλά λόγια! Οι καλύτεροι απο όσους είχα πάει ως τώρα!!!